Dan nazavisnosti 2 neće skoro

Izvor: B92, 21.Apr.2013, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dan nazavisnosti 2" neće skoro

Reditelj Roland Emerih je izjavio da je potrebno da se "poklope zvezde" kako bi došlo do nastavka filma "Dan nezavisnosti" i da još uvek ne postoji dobar scenario po kome bi bio sniman film.

Film "Dan nezavisnosti" je snimljen 1996. godine, u njemu je glavnu ulogu igrao Vil Smit koji pokušava da osujeti invaziju vanzemaljaca na datum kada Amerika proslavlja dan nezavisnosti, 4. jula. Roland Emerih je režirao film na osnovu scenarija koji je napisao zajedno sa Dinom Devlinom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nakon prikazivajna u bioskopima film je uspeo da zaradi u svetu ukupno 816 miliona dolara i u to vreme postao drugi po redu film po zaradi u istoriji.

Emerih i Devlin već neko vreme pokušavaju da osmisle nastavak ovog uspešnog filma, a u intrvjuu za Entertejnment vikli Emerih je potvrdio da je Devlin već završio rukopise za dva nastavka pod imenima "ID Forever Part I" i "ID Forever Part II" i predao ih scenaristi Džejmsu Vanderbiltu (Čudesni Spajdermen, Zodijak) na doradu.

On je takođe rekao da rukopisi zahtevaju još dosta rada i priznao da "zvezde moraju da se poklope kako bi sve došlo na svoje mesto", i da imaju dobar rukopis, ali da to još uvek nije dovoljno dobro.

U međuvremenu reditelj trenutno radi na niskobudžetnom filmu o demonstracijama u Njujorku 1969. godine koji je jedan od ključnih događaja u borbi za gej prava.

"To je priča o klincima u Njujorku u čije društvo ulazi jedan momak iz provincije, i koji zajedno pokreću nerede koji će promeniti svet", rekao je Roland Emerih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.