Čuvena ruska bajka pred srpskom publikom

Izvor: RTS, 13.Okt.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvena ruska bajka pred srpskom publikom

Na dečjoj sceni Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" izvedena je pretpremijera predstave "Konjić Grbonjić" rađene po čuvenoj ruskoj bajci Braće Presnjakov.
Čuveni savremeni ruski dramski pisci Braća Presnjakov srpskoj publici su poznati po komadima "Igrajući žrtvu" i "Terorizam".

Iako su poznati po crnohumornim razglednicama ruskog društva i društva uopšte, u ovom komadu otkrivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i svoju emotivnu stranu.
Bajka "Konjić Grbonjić" govori o avanturi mladića Ivana, koji doživljava neverovatne avanture i iskušenja, a sve prepreke pobeđuje uz pomoć svog čarobnog prijatelja.
Predstavu je režirala Iva Milošević, rediteljka uspešnih dečjih komada "Princeza i žabac" i "Pepeljuga".
"Nadam se da će deca izaći iz sale sa rasbokorenom maštom, razdragana i da će da prime poruku da je ljubav najvažnija u životu", navela je rediteljka Iva Milošević.
Ulogu Ivana poneo je mladi glumac Joakim Tasić, koji otkriva univerzalnost lika kog tumači.
"Mislim da je svaki dečak, a i svaka devojčica, odnosno svako dete na neki način Ivan. I mislim da će se na neki način poistovetiti sa glavnim likom zato što svako dete ima taj neki pritisak od roditelja, porodice, neka očekivanja. A opet, s druge strane, svako dete ima neki svoj svet i svog nekog Konjića Grbonjića koji mu, eto, pomaže da u životu prebrodi sve prepreke", rekao je Tasić.
Dok traje adaptacija Pozorišta "Boško Buha", predstave će biti izvođene na dečjoj sceni Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić".
Naravno, posle pretpremijere sledi i premijera, a imajući u vidu da je rediteljka Iva Milošević već režirala nekoliko veoma uspešnih komada, ova predstava će sigurno još dugo biti na repertoaru dečje scene.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.