Brehtu u Radoviću: Dečak koji kaže da, dečak koji kaže ne

Izvor: Blic, 15.Maj.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brehtu u "Radoviću": Dečak koji kaže da, dečak koji kaže ne

U Malom pozorištu "Duško Radović" večeras (20) će premijerno biti izvedena predstava "Dečak koji kaže da, dečak koji kaže ne", po motivima komada Bertolta Brehta "Onaj koji kaže da, onaj koji kaže ne". Milan Marković desno

Tekst slavnog nemačkog autora adaptirali su Milan Marković i Anđelka Nikolić, koja je i režirala predstavu.

Naslovni lik tumači Jovo Maksić. Učitelja igra Vladislava Đorđević, majku Marijana Vićentijević Badovinac, a članove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekspedicije Jelena Ilić, Jovana Cvetković i Bojana Mišić.

Scenu i kostim kreirao je Dejan Došljak, scenski pokret Bojana Mišić, muziku je izabrala rediteljka Nikolić, a na adaptaciji je sarađivala Irena Ristić.

Glavni lik je japanski dečak koji hoće da pomogne bolesnoj majci i kreće preko planina kao član spasilačke ekspedicije, da nađe lek, ali se na putu i sam razboli, a stari običaj kaže da onaj koji ne može dalje ne treba da zadržava ostale.

- Ovo je predstava o tome kako nikada ne postoji samo jedno rešenje i samo jedan kraj - kaže rediteljka Nikolić, dok dramaturg Marković ističe kako nas Breht uči da "o stvarima koje nam se događaju treba pre svega dobro razmisliti".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Breht u "Radoviću": Dečak koji kaže da, dečak koji kaže ne

Izvor: Blic, 15.Maj.2014

U Malom pozorištu "Duško Radović" večeras (20) će premijerno biti izvedena predstava "Dečak koji kaže da, dečak koji kaže ne", po motivima komada Bertolta Brehta "Onaj koji kaže da, onaj koji kaže ne"...Tekst slavnog nemačkog autora adaptirali su Milan Marković i Anđelka Nikolić, koja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.