Branko Radičević - rokenrol zvezda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branko Radičević - rokenrol zvezda

NOVI SAD - U Novom Sadu i Sremskim Karlovcima traje 37-mo Brankovo kolo, tradicionalna pesnička manifestacija koja mnogim književnim programima i pesničkim susretima neguje uspomenu na pesnika Branka Radičevića. O kultu Branka Radičevića, jedinstvenom u srpskoj poeziji, koji su prihvatili domaći rokenrol umetnici, govorio je u Karlovačkoj gimnaziji rok kritičar Petar Popović.

Novinarka Radio Novog Sada Aleksandra Rajić prenosi Popovićevu ocenu da je Branko Radičević po biografiji rok zvezda: živeo je brzo, bio je lep, umro je na vreme i ostao je užasno veliki primer koji se već 150 godina sledi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.