Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 01:08

Branka Petrić: Ima stvaralaštva i bez prikazivanja

Od kada je počela pandemija sve je na neki način stalo. Nije me bilo na sceni dugo. Ipak vraćam se na pozorišnu scenu sa tri predstave, navodi za RTS glumica Branka Petrić.
Dvostruka dobitnica Sterijine nagrade glumica Branka Petrić je gostujući u Beogradskoj hronici navela da su joj brojne nagrade ulepšale dugu karijeru.

"Prvi put kad sam dobila nagradu negde u mojoj dalekoj podsvesti sam mislila - ta moja uloga zaslužuje nagradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Međutim, kad sam dobila drugu, zaista sam se iznenadila jer o tome nisam ni razmišljala. U svakom slučaju su me jako obardovale", objašnjava Petrićeva.
Govor za otvaranje Sterijinog pozorja je spremila još početkom avgusta, iako, kako kaže, nije bila sigurna zbog situacije sa koronavirusom da će se ove godine održati.
"Otvoriću ga uz reči - Ima li stvaralaštva bez prikazivanja", navodi glumica.
Navodi da ne zna dokle se stiglo sa projektom - dokumentarnim filmom o Bekimovom životu jer se tokom pandemije povukla u svoje rodno mesto.
"Od kada je počela pandemija sve je na neki način stalo. Pored toga nisam bila u Beogradu skoro mesec i po dana. U mom rodnom mestu nemam televiziju, slabo sam čitala i novine. Negde sam se potpuno odvojila i na neki način odmorila", objašnjava Petrićeva.
Dodaje da se ipak zaželela pozorišta.
"Zaželela sam se pozorišta, kolega, naših finih druženja", objašnjava gošća Beogradske hronike.
Gledaoci će tokom jeseni, imati priliku da je gledaju u tri predstave.
"Prekosutra je trebao da ide Tartif, tu predstavu publika obožava, ali je iz odrećenih razloga morala da bude zamenjena. Zatim ćemo u oktobru igrati - Šuplji kamen i Arzamas u Zvezdari teatra", poručila je glumica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.