Božićni bazar rukotvorina

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2009, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božićni bazar rukotvorina

Tradicionalni Božićni bazar rukotvorina žena izbeglica iz BiH, Hrvatske i sa Kosova i Metohije otvoren je u petak u galeriji "Progres" u centru Beograda.

Na prodajnoj izložbi rukotvorina učestvuju članice izbegličkih udruženja iz BiH, Hrvatske i s Kosova i Metohije, zatim udruženja žena za očuvanje tradicije, a uključena su i deca iz škola s posebnim potrebama koja stvaraju divne predmete i slike.

Posetioci po pristupačnim cenama mogu da kupe unikate ručne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izrade i nađu veoma lepe prigodne poklone za Novu godinu i Božić od garderobe - tkane, čipkane i pletene robe - preko tašni, rukavica, nakita i narodne nošnje, do dekoracije za kuću - ogledala, zavesa, stolnjaka, posuđa i sveća.

Bazar rukotvorina u Galeriji "Progres", na uglu Zmaj Jovine i Knez Mihailove ulice, u Beogradu biće otvoren do nedelje, 29. novembra, svakog dana, od 10 do 20 časova.

Izložbu je otvorio srpski komesar za izbeglice Vladimir Cucić koji je istakao da ova humanitarna manifestacija "treba da ostane dobra i poštena kao što jeste, ali da menja svoju suštinu i namenu".

Podsetivši da je njen prvobitni smisao pomoć ženama izbeglicama i njihovim porodicama, Cucić je naglasio da "tradicija treba živi, ali tako da u njoj bude sve manje izbeglištva".

Cucić je izrazio nadu da će vrlo brzo taj Božićni bazar otvarati neko ko će govoriti o razvoju, progresu i unapređenju svih aktivnosti u zemlji.

U umetničkom delu programa, Katarina Pavlović je uveličala svečano otvaranje izvođenjem izvornih srpskih pesama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.