Bojani Andrić nagrada Fondacije Tanja Petrović

Izvor: SEEcult.org, 24.Feb.2016, 04:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojani Andrić nagrada Fondacije Tanja Petrović

Televizijska autorka Bojana Andrić, urednica emisije “Trezor” Radio- televizije Srbije, dobitnica je nagrade za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2015. godinu koju dodelјuje Fondacija “Tanja Petrović”.

“U vremenu instant medijskih sadržaja, uspeha na brzinu, dominaciji estrade nad kulturom i umetnošću, u doba kiča i rialitija, još uvek postoje pojedinci koji odgovorno i posvećeno rade, koji vide i dalјe i šire i koji se ne predaju atmosferi sveopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << ravnodušnosti i beznađa. Nјih ne viđamo na naslovnim stranama, retko i u drugim rubrikama, oni rade istrajno i tiho, posvećeno i profesionalno. Bojana Andrić, čuvajući televizijsku arhivu od zaborava i nestanka, emisijom ‘Trezor’ predano i strasno, događaje i emisije stavlјa u istorijski i kulturni kontekst, uz informacije o autorima, komentare i svedočenja učesnika, ocene i analize eksperata, kao i delimičnu rekonstrukciju nesačuvanih emisija i serija. Zbog toga je ‘Trezor’ kultni i kapitalan projekat koji Bojana Andrić sa nesmanjenim entuzijazmom radi već skoro 15 godina, čime daje neizmeran doprinos afirmaciji kulture i umetnosti u medijima”, naveo je u obrazloženju žiri.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog dela, a Bojani Andrić će je uručiti 28. februara u podne u Skupštini grada Beograda prošlogodišnji dobitnik Žikica Simić.

O nagradi je odlučio Upravni odbor Fondacije “Tanja Petrović”, koji čine Antonela Riha, Borut Vild, Katarina Španić Ostojić, Olivera Milošević, Vojka Pajkić Đorđević, Srdan Golubović i Tamara Pupovac.

Prvi dobitnik nagrade Fondacije “Tanja Petrović” bio je novinar, filmski i književni kritičar Milan Vlajčić.

Tanja Petrović je kao dugogodišnja novinarka, urednica i autorka u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, posvetila profesionalni život kulturi i njenom medijskom promovisanju.

Preminula je prerano 2013. godine.

Nagrada ustanovljena u cast Tanje Petrović dodeljuje se na njen rođendan 28. februara.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bojani Andrić nagrada Fondacije Tanja Petrović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2016

Urednica emisije "Trezor" Radio televizije Srbije, Bojana Andrić, dobitnica je nagrade za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2015. godinu, koju dodeljuje Fondacija Tanja Petrović...O nagradi je ove godine odlučivao Upravni odbor Fondacije koji čine Antonela Riha, Borut Vild, Katarina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bojani Andrić nagrada Fondacije "Tanja Petrović"

Izvor: RTS, 25.Feb.2016, 02:27

. Urednica emisije "Trezor" Radio-televizije Srbije Bojana Andrić ovogodišnja je dobitnica nagrade za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti koju dodeljuje Fondacija "Tanja Petrović".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.