Bivši članovi Azre objavili album

Izvor: B92, 14.Okt.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši članovi Azre objavili album

Nekadašnji članovi kultne zagrebačke grupe "Azra", bubnjar Boris Lajner i basista Mišo Hrnjak objavili su 14.oktobra prvi zajednički album "Viša sila" za Croatia Records.

,,Ovo je njihova saradnja nakon 28 godina, od snimanja kultnog 'Azrinog' albuma 'Filigranski pločnici' (1982). Hrnjak se nakon izlaska iz 'Azre' 1983. godine i putovanja po Evropi, skrasio u Mađarskoj, gde se nije aktivno bavio muzikom, ali je upravo on inicirao ponovnu saradnju", saopštio je diskograf.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Višu silu" su proteklih meseci najavljivali spotovi "Vrela" i "Ftiček veli", a CD osim nekoliko tradicionalnih međimurskih pesama "Došla sam vam japa dimo", "Dorica" i "Lepe naše senokoše", čine i autorske stvari Hrnjaka, Arsena Dedića, bivših članova "Haustora" Srđan Sahera i Srđana Gulića, i drugih.

Basista i bubnjar su ponovo zasvirali zajedno pre par godina na jednom od zagrebačkih koncerata Lajnerovog projekata "Pozdrav Azri", u kome uz muzičare saradnike izvodi pesme kultnog benda koji je od 1979. do 1988.godine predvodio Branimir Džoni Štulić. Lajner i Hrnjak su prošle jeseni sa "Pozdravom Azri" svirali dve večeri u punom Domu omladine Beograda.

,,Pozornica je moj život, bubanj moj kruh, pa kad se na njoj nađem sa starim prijateljem Mišom 'ništa mi više nije važno, želim samo da sviram, da se otkačim i to je sve'. Mišo živi u Mađarskoj i nije se bavio muzikom. Došao je do mene s gitarom i voljom za ponovni početak. S veseljem smo ponovno zasvirali", rekao je ranije Lajner.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.