Bitlmaniji se približio kraj

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitlmaniji se približio kraj

Muzej "Bitlmanija” (Beatlemania) u Hamburgu, posvećen čuvenom muzičkom četvercu iz Liverpula, biće zatvoren krajem meseca zbog slabe posete.

Veliki broj koncerata na početku karijere slavni sastav "The Beatles” održao je baš u Hamburgu. Zato je nekoliko entuzijasta odlučilo da u blizini dvorane u kojoj su nastupali otvori muzej posvećen njihovoj blistavoj muzičkoj karijeri.

Međutim, otvoren krajem 2009. godine muzej nije uspeo da privuče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki broj posetilaca. Za nepune tri godine posetilo ga je svega sto pedeset hiljada ljudi.

"Gledano sa pozicije velikih troškova, ne preostaje nam ništa sem da zatvorimo muzej”, kazao je menadžer "Bitlmanije” Folker Kopmans nemačkim novinama "Hamburger Morgenspost”.

"Privatni muzej veličine našeg osuđen je na propast bez publike. To je činjenica protiv koje smo se sve vreme borili, dok se na kraju optimizam nije pretvorio u ostavke zaposlenih”, dodao je Kopmans.

Postavka muzeja obuhvata više od hiljadu predmeta od kojih je deo pripadao članovima grupe, dok su ostatak sakupljali osnivači uz pomoć fanova iz celog sveta.

O tome koliko je značajna uloga benda "The Beatles” govori i nedavno objavljena lista prema kojoj upravo ovaj sastav ima najviše hitova na britanskim muzičkim listama u proteklih šest decenija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.