Izvor: Blic, 15.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biseri severnih kinematografija

Biseri severnih kinematografija

Treći festival 'Nordijska panorama', na kojem će biti prikazan izbor najboljih kratkih i dokumentarnih filmova iz severne Evrope biće održan od 15. do 19. februara u Dvorani kulturnog centra, i od 17. do 20. februara u Domu kulture studentski grad.

Festival će u četvrtak (21) otvoriti animirani film 'Danski pesnik', norveški kandidat za 'Oskara', u kojem je narator čuvena glumica Liv Ulman. Isto veče biće prikazan i kratki igrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << film 'Njuškalo', osvajač 'Zlatne palme' u Kanu, kao i švedski 'Nikad kao prvi put', nagrađen 'Zlatnim medvedom' u Berlinu. Od ostalih filmova trebalo bi obratiti pažnju na ostvarenja 'Crni u srcu', koje se bavi imigracijom u Danskoj, porodičnu dramu 'Liv', 'Srca', ljubavnu priču o ljudima sa Daunovim sindromo,m i 'Svenke', koji istražuje postaparthejdski fenomen radnika u Južnoj Africi, čija je pasija lepo oblačenje. Kao poklon gledaocima, pre zvaničnog otvaranja (19) biće ponovo prikazan najgledaniji film sa prošlogodišnjeg festivala - 'Majstori vriska', koji govori o islandskoj muzičkoj sceni i sadrži fantastične snimke dvanaestogodišnje Bjork na njenim prvim nastupima. Ulaznica je 100 dinara.

T. M. S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.