Biković: Život se posle pandemije vraća u normalu

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 12:05

Biković: Život se posle pandemije vraća u normalu

Svečanom ceremonijom u Atrijumu Gradske kuće i projekcijom rusko-srpskog bioskopskog hita "Hotel Beograd", 10. jula biće otvoren Somborski filmski festival, najavili su danas iz tamošnjeg Kulturnog centra "Laza Kostić".

Ovo ostvarenje imalo je srpsku premijeru neposredno pred uvođenje vanrednog stanja u Srbiji, pa će projekcija u Somboru biti jedna od prvih nakon što u zemlji bude obnovljen bioskopski i festivalski život.

"Hotel Beograd" je režirao Konstantin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Statskij, glavne uloge tumače srpska filmska zvezda Miloš Biković i ruska glumica Dijana Požarska.

Radnja filma prati Pavla, bogatog naslednika i vlasnika prestižnog hotela Beograd, poznatog po svojim burnim izlascima i raskalašnom načinu života.

Kada se u taj svet umešaju beogradska mafija, luda nevesta, stara ljubav i neobična familija, njegov lagodan život se pretvara u avanturu gde god je moguće.

Miloš Biković, glavni glumac i jedan od producenata filma, izjavio je da mu je drago što film otvara Somborski filmski festival i da prikazivanje filma, pre ulaska u redovnu bioskopsku distribuciju, pokazuje koliku podršku produkcijska kuća "Arhangel Studios" pruža festivalskom životu u Srbiji.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što će film Hotel Beograd otvoriti Somborski filmski festival i što se život polako vraća u normalu posle pandemije koju smo preživeli. Nadam se da će publika uživati jer će imati priliku da gleda film na velikom ekranu, a ta zajednička atmosfera sa tonovima lake komedije i šarmantne priče daje mnogo više nego mali ekrani koje smo neprekidno gledali dok smo bili zatvoreni", rekao je Biković u izjavi organizatorima.

Navodi da je "Hotel Beograd" priča o Pavelu i Daši, koja je započela još u seriji "Hotel Eleon", a ideja filma je da se taj glumački tandem prenese u Srbiju, kako bi se ruska publika upoznala sa Beogradom i čarima koje ima naša zemlja.

U glavnom takmičarskom programu će, u Atrijumu Gradske kuće, biti prikazana i druga savremena domaća filmska ostvarenja, nastala u Srbiji ali i kroz koprodukcije sa drugim evropskim zemljama sa značajnom filmskom reputacijom.

U subotu 11. jula u 21 h na programu je nagrađivani film "Ajvar" Ane Marije Rosi, sa Sergejem Trifunovićem i Natašom Ninković u glavnom ulogama.

Radnja filma prati bračni par koji duže vreme živi u Stokholmu, a njihova veza staje na ispit nakon što za uskršnje praznike dođu u Srbiju.

Iste večeri od 23h biće prikazan film "Uprkos magli" našeg proslavljenog reditelja Gorana Paskaljevića, koji je domaću premijeru imao na FEST-u neposredno pred početak vanrednog stanja.

Ova koprodukcija nekoliko zemalja je filmska priča o jednom od mnogobrojnih maloletnih izbeglica koji utočište traže na drumovima Italije.

U nedelju, 12. jula u 21 h publika će moći da vidi film "Otac" Srdana Golubovića, ovenčan dvema nagradama na prestižnom Berlinalu početkom ove godine.

Nakon evropske i srpske premijere, i svega nekoliko dana bioskopskog prikazivanja, ovaj film o ocu kome su oduzeli decu još jedno je ostvarenje koje će ovog leta praktično započeti festivalski život u Srbiji.

Glavnu ulogu tumači hrvatski glumac Goran Bogdan.

Poslednji film u glavnom programu biće "Realna priča" Gordana Kičića, čija projekcija je zakazana za nedelju 12. jula u 23h.

U svom rediteljskom debiju, ovaj popularni glumac igra i glavnu ulogu. Film "Realna priča" vodi nas kroz sagu o glumcu Veljku Radisavljeviću, koji ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega.

Stručni žiri koji će odlučivati o nagradama čine glumica Marija Bergam, glumac Feđa Stojanović, i filmski producent Feti Dautović.

Na festivalu će biti dodeljene nagrade Ernest za najbolji film, glumicu i glumca, kao i Specijalni Ernest - za dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.