Beštić angažovan u teatru u Dizeldorfu

Izvor: NaDlanu.com, 04.Feb.2012, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beštić angažovan u teatru u Dizeldorfu

Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu glumac Slobodan Beštić dobio je jednogodišnji angažman u teatru Didsldorfer Šaušpilhauz u nemačkom gradu Diseldorfu.

Beštić je agenciji Beta rekao da je ponudu za angažman u jednoj pozorišnoj sezoni dobio posle gostovanja predstave Narodnog pozorišta "Bahantkinje", od režisera tog komada Stafana Valdermara Holma koji je u medjuvremenu postao glavni upravnik teatra u Diseldorfu.Prema njegovim rečima, pre jednogodišnjeg angažmana u pozorištu u Diseldorfu, u obavezi je da za godinu dana savlada nemački jezik, za šta je dobio stipendiju tog teatra, velikog repertoarskog pozorišta sa tri zgrade i šest scena.Beštić je dodao da će desetak uloga u kojima trenutno nastupa u Bitef teatru, Narodnom, Jugoslovenskom dramskom i pozorištu Madlenijanum preuzeti drugi glumci.Beštić je dodao da je sličnu ponudu za angažman u instranstvu imao i pre 12 godina kada je dobio nagradu "Gordana Kosanović", od reditelja Roberta Čulija, ali da u tom trenutku nije bio spreman na taj korak i da je propustio šansu.BEOGRAD, 4. februara 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.