Beogradsko dramsko pozorište danas na Ohridu

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradsko dramsko pozorište danas na Ohridu

Beogradsko dramsko pozorište (BDP) gostovaće od danas, pa do 16. avgusta na 49. festivalu "Ohridsko leto" u Makedoniji, sa predstavom ''Ćeif'' Mirze Fehimovića, u režiji Egona Savina, najavljeno je iz BDP-a.

Glumačka ekipa BDP-a, koju čine Dušanka Stojanović, Ljuba Bandović, Nebojša Ljubišić, Radmila Tomović, Sandra Bugarski, Lako Nikolić, Slobodan Ćustić, Ana Sakić i Jovana Cvetković, izvešće predstavu 15. avgusta.

"Ohridsko leto" je najznačajnija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << letnja kulturna manifestacija u Makedoniji, koja je počela 12. jula gala koncertom slavnog italijanskog kompozitora Enia Morikonea i Simfonijskog orkestra Budimpešte.

Pozorišni program festivala počeo je sutradan Šekspirovim delom "Bura", u režiji Vladlena Aleksandrova i izvodjenju bugarskog Dramsko-lutkarskog teatra "Konstantin Veličkov" iz Pazardžika.

Do 20. avgusta predstaviće se i pozorišta iz Bosne i Hercegovine, Italije, Turske, publika će imati priliku da vidi predstave Harisa Pašovića, Roberta Vilsona, i uživa u koncertima pijaniste Borisa Berezovskog, makedonskog multiinstrumentaliste Dragana Dautovskog i džez muzičara Džordža Bensona i Larija Vučkovića iz SAD.

Predvidjeno je da "Ohridsko leto" 20. avgusta zatvori Ujedinjeni evropski kamerni orkestar, koji će nastupiti u dvorištu crkve Sv. Sofija sa lautistom i gitaristom Edinom Karamazovim.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.