Beogradska filharmonija oduševila u Gracu

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska filharmonija oduševila u Gracu

Beogradska filharmonija, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, oduševila je sinoć austrijsku publiku koncertom kojim je otvorila orkestarsku sezonu Muzikferajna u Gracu, saopštili su iz Filharmonije Beogradska filharmonija, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, oduševila je sinoć austrijsku publiku koncertom kojim je otvorila orkestarsku sezonu Muzikferajna u Gracu, saopštili su iz Filharmonije. U čuvenoj dvorani Štefanijenzal, orkestar je program >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << otpočeo poemom "Beograd" Dragutina Gostuškog, sa kojom je Filharmonija ponosno predstavila srpsku muzičku literaturu internacionalnoj publici.PROČITAJTE JOŠ: Beogradska filharmonija nastupom na Ušću oduševila više od 15.000 posetilaca Zajedno sa izvanrednim basbaritonom Tomažem Konječnijem, izveli su "Pesme i plesove smrti" Modesta Musorgskog, a slovenski repertoar zaokružile su Simfonijske igre Sergeja Rahmanjinova. Svoj nedoljivi šarm, Filharmonija je publici podarila na bis, odsviravši Glinkinu uvertiru Ruslan i Ljudmila. U jednoj od najstarijih dvorani u Evropi, Beogradska filharmonija će isti program izvesti i večeras zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i time okončati svoje prvo zajedničko gostovanje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Beogradska filharmonija oduševila u Gracu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2018

GRAC - Beogradska filharmonija, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, oduševila je sinoć austrijsku publiku koncertom kojim je otvorila orkestarsku sezonu Muzikferajna u Gracu, saopštili su iz Filharmonije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.