Beograđanka producentkinja hit-predstave Atentatori

Izvor: Blic, 14.Feb.2010, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanka producentkinja hit-predstave "Atentatori"

Beograđanka Zorana Kid producent je mjuzikla "Atentatori", novog hita Pozorišnog centra u Torontu. Koprodukcija teatra "Birdlend" Zorane Kid, rođene Janković, i pozorišta "Tok iz fri" rasprodata je do 20. februara.

Kritičar najstarijeg kanadskog dnevnika "Glob end mejl" ocenio je da je predstava "apsolutni vrhunac pozorišnog iskustva", dok njegov kolega iz najtiražnijeg "Toronto stara" smatra da "svako ko propusti predstavu čini to na sopstveni rizik".

Predstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Atentatori", čuvenog američkog kompozitora i pisca za pozorište i film Stivena Zondhajma, je scensko-muzička priča, u kojoj su likovi atentatori koji su ubili ili pokušali da ubiju neke od američkih predsednika.

Poznata teza o ostvarenju američkog sna, po kojoj svako može kad odraste da postane predsednik, u "Atentatorima" se razvija u antitezu - da svako može da odraste i da ubije američkog predsednika.

"Naša interpretacija 'Atentatora' je karneval iz noćne more u kome je svaki lik 'pozvan' da ubije predsednika i proslavi se. Ni kada sve ubice zajedno zapevaju to nije tipičan brodvejski komercijalni mjuzikl, već aktuelni komentar na američku politiku i društvo u kome 'svako ima pravo da bude srećan samo treba da povuce okidač'", rekla je Kidova.

Većina glumaca u predstavi članovi su stalnog ansambla prestižnog Stratford festivala, a reditelj je Adam Brejzer.

Zorana Kid je osnivač, umetnički direktor, producent i glumica pozorišta "Birdlend". Njen prethodni projekat "Poslednji dani Jude Iskariotskog" 2006. je osvojio nagradu "Dora" (kanadski pozorišni "Oskar") u pet kategorija.

Diplomirala je organizaciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a glumu je studirala u Njujorku i Londonu. U Toronto se odselila pre skoro dve decenije i jedini je umetnik srpskog porekla uvršten u Enciklopediju kanadskog pozorišta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograđanka producent hit-predstave u Torontu

Izvor: Mondo, 14.Feb.2010

Beograđanka Zorana Kid producent je mjuzikla "Atentatori", novog hita Pozorišnog centra u Torontu.

Nastavak na Mondo...

Mjuzikl o atentatu na predsednika SAD

Izvor: Glas javnosti, 14.Feb.2010

OTAVA - Beograđanka Zorana Kid producent je mjuzikla "Atentatori" (Assassins), novog hita Pozorišnog centra u Torontu. Koprodukcija teatra "Birdlend" (Birdland) Zorane Kid, rođene Janković, i pozorišta "Tok iz fri" (Talk is free) rasprodata je do 20. februara. Kritičar najstarijeg kanadskog dnevnika...

Nastavak na Glas javnosti...

Ostvarila američki san

Izvor: Press, 15.Feb.2010, 05:21

Beograđanka Zorana Kid producent je mjuzikla „Atentatori", koji kritičari u Kanadi nazivaju remek-delom savremenog teatra ..Zorana Kid, naše gore list, postala je novi hit u svetu teatra: Zorana, rođena Janković, producirala je mjuzikl „Atentatori",...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.