Beograđani ponovo kustosi!

Izvor: Glas javnosti, 13.Jul.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani ponovo kustosi!

BEOGRAD - Građanima se ponovo pruža prilika da, odabirajući eksponat iz zbirki Narodnog muzeja, učestvuju u kreiranju nove izložbe u Skupštini grada Beograda - "Bogovi i heroji" u okviru projekta "Blago nama", saopštio je nacionalni muzej.

Kao i prilikom realizacije izložbe "Biti Rimljanin", koja se može videti svake subote i nedelje u terminu od 10 do 17 časova u Skupštini grada, građani su u ulozi kustosa.

Na internet prezentaciji www.narodnimuzej.rs i društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mrežama Narodnog muzeja posetioci mogu da, nakon upoznavanja arheoloških predmeta iz Zbrike za mlađi neolit i eneolit, odaberu najinteresantniji.

Publika će glasajući odlučiti koji od ponuđenih predmeta vinčanske kulture bi želeli da vide na izložbi "Bogovi i heroji".

Zahvaljujući izložbi "Bogovi i heroji" saznaće u šta se verovalo, kako su se verovanja tokom proteklih milenijuma menjala i na koje načine su stanovnici ovih prostora svoja verovanja materijalizovali u glini, kamenu i bronzi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.