Izvor: SEEcult.org, 06.Okt.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benksijeva antiaukcijska ujdurma

Britanski umetnik Benksi izveo je nesvakidašnju subverziju na aukciji u kući Sotebi u Londonu, na kojoj je njegov čuveni rad “Devojčica sa balonom” najpre prodat za 1,4 miliona dolara, a potom se samouništio na zaprepašćenje okupljenih. Najpoznatiji street art umetnik, čiji je identitet nepoznat, otkrio je na Instagramu da je još pre nekoliko godina ugradio u sliku mehanizam sa rezačem – za slučaj da završi na aukciji.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Benksi prodao sliku pa je uništio

Izvor: Beta, 06.Okt.2018

Britanski ulični umetnik Benksi tajno je ugradio mehanizam za sečenje u jednu od svojih slika koji se aktivirao i uništio je nakon što je prodata za više od milion funti.Uramljena "Devojčica s balonom", jedan od najpoznatijih Benksijevih radova, prodata je juče na Sotbijevoj aukciji u Londonu,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.