Becksperience žurka u Ekspo centru

Izvor: B92, 02.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beck'sperience žurka u Ekspo centru

U okviru muzičkog serijala "Beck’sperience" u petak, 4. aprila 2008. godine, u Ekspo centru na Novom Beogradu nastupiće „Altero Ego", „Efdemin" i „Žerom Sidenham".

Serijal muzičkih događaja "Beck’sperience" je tokom 2007. predstavio domaćoj publici brojna imena iz sveta elektronske i klupske muzike - na do sada 3 održana događaja u Ekspo centru i Beogradskoj areni nastupili su Tiga, "Chemical Brothers", Sven Fet, "Zombie Nation" i Kris Tietjen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Brojna iznenađenja i muzički događaji koji predstavljaju velike zvezde svetske muzičke scene, slede i u ovoj godini, počevši od 4. Aprila, kada će u novobeogradskoj hali Ekspo XXI nastupiti legendarni elektro tehno duet "Alter Ego", house guru Žerom Sidenham i jedno od najvećih otkrića 2007. "Efdemin".

Ulaznice po ceni od 800 dinara nalaze se u pretprodaji od ponedeljka 17. marta.



Alter Ego

Iako je mlađoj publici najpre poznat po aktuelnijim izdanjima kao što su "Rocker” iz 2005. godine, "Beat The Bush” iz 2006. godine ili prošlogodišnji hit "Why Not?” nemački duet "Alter Ego" koji čine Roman Flugel i Jorn Eling Vutke zapravo je jedan od stubova nemačke tehno scene, zajedno sa ličnostima kao što su Sven Fet ili di džej Hel.

Ovaj dvojac zakoračio je u svet elektronike početkom devedesetih godina XX veka, nakon niza godina provedenih u muzičkim projektima drugačijeg profila. Njihove tri etikete - "Ongaku", "Klang" i "Playhouse", pokrivaju kompletan dijapazon muzičkih interesovanja ovog dvojca, od klupskog do eksperimentalnog, koji je istovremeno oličen i u njihovim projektima "Acid Jesus", "Sensorama" i "Alter Ego".

U svojoj, više od 15 godina, dugoj karijeri, duo "Alter Ego" sarađivao je sa mnogim važnim imenima nemačke i svetske scene kao što su Sven Fet, "Black Dog", Luk Slejter, Endi Vederhol, Dejvid Holms, Rikardo Vilalobos itd. Producirali su Sven Fetove albume "Contact” i "Fire” a poseban uspeh postigli su sa albumom "Transphormer” koji je doneo, uz ostvarenje "Betty Ford” iz 1999. godine, i najveći hit u karijeri – "Rocker”.

Ovih dana pored aktuelnih remiksa za "Why Not?” u prodaji se pojavio i najnoviji singl "Gary” sa remiksom Karla Krega. Na "Beck’sperience" partiju "Alter Ego" nastupaju uživo, sa svojim originalnim materijalom iz preko 15 godina duge karijere.

Jerome Sydenham

Aktivan u njujorškim muzičkim krugovima od kasnih 80-ih godina XX veka, Žerom Sidenham 1995. godine osniva muzičku izdavačku kuću "Ibadan Records" a saradnja sa legendarnim protagonistima njujorške haus scene Džoom Klauselom i Kerijem Čendlerom koincidira sa početkom njegove internacionalne karijere.

Danas zvuk etikete "Ibadan" kao uzor i inspiraciju navode legendarna imena poput Loko Dajsa, Diksona ili Ame a niz izdanja koja su tokom proteklih 13 godina dostigla status klasika i značajno uticala na novu definiciju hause zvuka u 21. veku Žerom je objavljivao, samostalno ili u duetima sa Denisom Fererom i Hideo Kobajašijem za "Ibadan".

Ono što tokom nastupa Žeroma Sydenhama dominira jesu sposobnost i talenat da virtuozno i neprimetno, lagano hipnotišuci publiku, premosti žanrove u rasponu od dip hausa do najboljeg klupskog tehna.

Efdemin

Iako prisutan na sceni duže od decenije Filip Solman poznatiji i kao "Efdemin" tek u 2007. godini dolazi do pune umetničke afirmacije. Progresija u producentskoj karijeri koja ga je od apstraktnog hausa, nalik radovima Tia Periša, u prosloj godini dovela do već klasičnih 12" izdanja i velikih klupskih hitova "Acid Bells" i "Just A Track" kulminirala je objavljivanjem debi albuma za matičnu etiketu "Dial" iz Hamburga.

Istoimeni album "Efdemin" proglašen je od strane uglednog magazina za klupsku kulturu i elektronsku muziku "Groove" za album godine našavši se i na 2. mestu liste albuma veb magazina "Resident Advisor".

Ukrštajući "old school" i savremene uticaje, oslanjajući se žanrovski na dip haus ali i detroit tehno, "Efdeminov" eklektičan stil sumira najbolje od sofisticirane aktuelne produkcije i neočekivanih klasika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.