Bećković predstavio knjigu 100 mojih portreta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bećković predstavio knjigu "100 mojih portreta"

Akademik i pesnik Matija Bećković, pred prepunom svečanom salom Platoneuma u Novom Sadu, predstavio je knjigu "100 mojih portreta".

Bećković je stihovima ovekovečio značajne ličnosti koje su ostavile trag u njegovom životu. Među njima su Duško Radović, Meša Selimović, Branko Ćopić, Dobrica Ćosić i mnogi drugi.

"To su one koje samo ja znam i one koji svi znaju, od roditelja do mojih prijatelja. Tako da su oni ne samo obeležili moj život, već na neki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << način sam ja postao oni, a oni postali važniji od mene", rekao je.

Književno veče otvorio je akademik Miro Vuksanović, koji je uoči susreta sa pesnikom, pročitao 101. Bećkovićev portret, podsetiši time na njegov bogat stvaralački opus i značajna priznanja.

"Miro Vuksanović je izbrojio akademike koje sam ja opevao, meni to nije padalo na pamet dok sam pisao knjigu, a on je njih izbrojio i onda takvu ideju u SANU u Beogradu predstavio, a sada i u ovom ogranku", istakao je.

Na nedavno održanom Sajmu knjigu u Beogradu, predstavljena je nova knjiga u ovom ciklusu, "Mojih 80", koji se, kako kaže autor, odnosi ne samo na portrete, već i na njegove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.