Basarin roman na engleskom jeziku

Izvor: TvojPortal.com, 11.Feb.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basarin roman na engleskom jeziku

06.07.2011  Izvor: www.bizlife.rs
Beograd - Roman Svetislava Basare "Fama o biciklistima" u martu 2012. biće objavljen u izdanju američkog izdavača „Open letter“, najavio je direktor beogradske izdavačke kuće „Geopoetika“ Vladislav Bajac.
 

Basarin roman, napisan 1987. godine, objavljen je u ediciji „Geopoetike“ -"Serbian Prose in Translation" (Srpska proza u prevodu), koja je namenjena promociji srpske književnosti na engleskom govornom području, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << rekao je Bajac na konferenciji za novinare.
U toj ediciji verzije na engleskom jeziku do sada je dobilo 10 romana, među kojima su "Komo" (Lake Como) Srđana Valjarevića, "Hamam Balkanija"(Hamam Balkania) Vladislava Bajca, "Strah i njegov sluga" (Fear and Servant) Mirjane Novaković,"Preljubnici" (Adulterers) Vide Ognjenović, "The Box" Slavoljuba Stankovića i "Ruski prozor" (The Russian Window) Dragana Velikića.

Edicija obuhvata i engleske prevode romana"Konstantinovo raskršće" (Constantine's Crossing) Dejana Stojiljkovića, "Sudbina i komentari" (Destiny Annotated) Radoslava Petkovića i "Kaja, Beograd i dobri Amerikanac" (Kaya, Belgrade and the Good American) Mirjane Đurđević.
Bajac je, takođe, najavio da će roman "Split"Slavoljuba Stankovića biti objavljen na slovenačkom jeziku, u izdanju Cankarjeve založbe i u prevodu Urbana Vovka.
"Split" koji je bio u užem izboru za ovogodišnju NIN-ovu nagradu već je objavljen u Hrvatskoj, a uskoro će biti štampan i u Makedoniji.
U toku su pripreme za film "Split" koji će biti snimljen u srpsko-hrvatskoj produkciji, a scenario potpisuje mladi beogradski reditelj Marko Đilas u saradnji s autorom.
*izvor: www.beta.rs

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.