Baš knjiga: Novi izdavač i novi Akunjin

Izvor: B92, 22.Avg.2013, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baš knjiga: Novi izdavač i novi Akunjin

Objavljivanjem nove knjige poznatog ruskog pisca Borisa Akunjina "Špijunski roman", u Beogradu je počela sa radom nova izdavačka kuća "Baš knjiga".

Za one koji još nisu čitali knjige ovog najpopularnijeg ruskog pisca poslednje decenije, "Špijunski roman" je sasvim samostalna krimi priča o borbi obaveštajnih službi Rusije i Nemačke pre totalnog početka Drugog svetskog rata, o političkoj atmosferi u Rusiji i predratnoj Evropi, o Moskvi s kraja tridesetih, o pravoj ljubavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o ljudskom dostojanstvu, o hrabrosti i podlosti, o vernosti i izdajstvu, kao i o neodvojivom svojstvu omiljenih junaka Akunjina - umeću da se donese odluka u sudbinskom trenutku.

Oni, pak, čitaoci koji jedva čekaju svaku novu Akunjinovu knjigu (ova je dvadeseta prevedena na srpski jezik) svakako će prepoznati u glavnim junacima "Špijunskog romana" predstavnike tog ljudskog soja kome pripadaju Kornelius Fon Dorn, Danila Fondorin, opšti ljubimac Erast Petrovič Fandorin i drugi Akunjinovi likovi, predstavnici slavne ruske grane viteškog roda Fon Teofels, s njegovom porodičnom devizom koja potiče od osnivača roda iz dubine vekova: "Honor primum, alia deinde" - Prvo čast, ostalo za njom.

Baš prema zakonu krimi žanra, finale knjige će i te kako iznenaditi sve čitaoce ove knjige - i prave "početnike" i zagrižene "akunjiste", navodi izdavač.

Fimski studio Nikite Mihalkova TRITE ekranizovao je ovaj roman. Film, premijerno prikazan 2011. godine, zove se "Špijun".

"Baš knjigu" je pokrenula Olga Kirilova koja je Akunjina sjajnim prevodom predstavila srpskoj publici, a novi "Špijunski roman" može se ekskluzivno kupiti u knjižarnici "Zlatno runo" u Svetogorskoj ulici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.