Izvor: SEEcult.org, 24.Maj.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barbi Marković na Majskim danima knjige u Pančevu

Beograd, 24. maja 2019. – Barbi Marković, književnica koja živi u Beču, učestvuje na Majskim danima knjige koji se održavaju u Pančevu od 27. do 31. maja. Književno  veče Barbi Marković održaće se u ponedeljak 27. maja s početkom u 19.30 časova u  čitaonici Gradske biblioteke Pančevo. U programu učestvuju Barbi Marković i Jelena Kostić Tomović, dok razgovor vodi Vule Žurić.Arhipelag je objavio roman Barbi Marković Superherojke. Tri junakinje ovog romana žive u Beču, druže se neprekidno i pokušavaju da zajedničkim snagama osmisle svoje živote. One su duboko uronjene u zahuktali moderni urbani život, ali vrlo samosvesno istražuju zadate okvire svoje egzistencije, kao i dinamiku i karakter gradova koje doživljavaju kao velike pozornica svojih života, iskustava i izazova.Susreti u bečkim kafeima i kafanama predstavljaju okosnicu njihovog društvenog života, ali i pokretač mnogobrojnih priča u kojima se pojavljuju lica evropskih gradova: od Beča od Beograda, od Sarajeva do Berlina. Širom otvorenih očiju svaka od superjunakinja iz ovog romana čita slojeve grada u kome se zatekla ili jedno vreme živela, prati i razumeva grafite, ulične natpise i političke i marketinške kampanje otkrivajući iza toga pravu prirodu grada i suštinu izazova s kojima se on suočava. Barbi Marković će potpisivati primerke svoje knjige koje posetioci knjižvne večeri u ovoj prilici mogu da kupe po specijalnoj festivalskoj ceni. Dva dana kasnije, u sredu 29. maja, takođe u  čitaonici Gradske biblioteke u u 19.30 časova, Barbi Marković, zajedno sa Elenom Mesner, Rihardom Šubertom i Jelenom Kostić Tomović, učestuje na književnoj tribini Bernhardovi sinovci ili šta je danas Bernhard nama, a šta njima. Šesnaesta po redu književna manifestacija Majski dani knjige ove godine je posvećena austrijskoj književnosti.  Manifestacija se održava u  čitaonici Gradske biblioteke Pančevo pod sloganom Pančevački književni valcer. Pored Barbi Marković, u programu Majskih dana knjige učestvuju i Elena Mesner, Rihard Šubert, Jelena Kostić Tomović i Milo Lompar. Osim glavnog, biće organizovan i prateći program posvećen deci, a ulaz na sve programe je besplatan. Organizator Majskih dana knjige je Gradska biblioteka Pančevo, uz pokroviteljstvo Austrijskog kulturnog foruma i Grada Pančeva.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu

Izvor: 025info.rs, 24.Maj.2019

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su u Kulturnom centru počeli 22. maja, i traju još danas 24. maja u Domu kulture. Posle manifestacije u Galeriji Meander održaće se izložba dečijih radova koja će se moći pogledati do...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.