Baaria otvara festival u Veneciji

Izvor: B92, 25.Jul.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Baaria" otvara festival u Veneciji

Prvi put nakon dve decenije festival otvara italijanski film koji će se naći i među kandidatima za nagradu Zlatni lav.

U pitanju je film "Baaria", reditelja Đuzepea Tornatorea, u kome su glavne uloge poverene Frančesku Sani i Margaret Mejd, dok se u ostalom delu glumačke ekipe nalaze i Monika Beluči i Mikele Placido.

Tornatore, koji je 1990. godine dobio Oskara za film "Bioskop Paradizo", izjavio je da "Baaria" nije autobiografski film, već da je to njegova najličnija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priča. Ujedno je ovo jedan od najskupljih italijanskih filmova svih vremena, čiji budžet iznosi 30 miliona dolara.

Oskarovac Soderberg će predstaviti svoje filmsko ostvarenje '’Doušnik!’’. Film kompanije "Warner Bros. Pictures” nastao je po istinitoj priči o najpoznatijem doušniku na svetu, a glavnu ulogu tumači takođe višestruki dobitnik Oskara, Met Dejmon. Komedija-triler '’Doušnik!’’ u naše bioskope stize u novembru.

Film '’Kako smo preživeli rat’’ reditelja Toda Solona će takođe biti prikazan na festivalu. Likovi u ovom filmu nose priču koja je zabavna ali u isto vreme i tužna, oštra, gorka i nečuvena. Sukob emocija koje stvaraju kaleidoskop i čine rezonatni portret zaljubljenika u život i ljubav, za vreme rata.

Na programu festivala naći će se i animirana avantura, film Vesa Andersona, "Fantastični gospodin Lisac" nastao po popularnoj dečijoj knjizi. Snažna glumačka imena Džordz Kluni, Meril Strip, Vilijem Defo, Edrijen Brodi i mnogi drugi pozajmili su glasove junacima ovog filma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.