BORA ČORBA ZA SD: U top formi sam, Slovenija čini čuda! (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORA ČORBA ZA SD: U top formi sam, Slovenija čini čuda! (FOTO, VIDEO)

Sa frontmenom "Riblje čorbe" pričali smo na probi, uoči akustičnih koncerata "Čorba se čuje i bez struje".

Riblja čorba je pre tri godine priredila Beograđanima dva nezaboravna akustična spektakla pod nazivom "Čorba se čuje i bez struje" u Sava centru, a nova tri unplugged koncerta na istom mestu slede, na radost fanova, 15, 20. i 27. novembra.

PREMIJERA: Stigao MR PERFECT! Poslušajte novu pesmu Riblje čorbe i naučite je do Sava centra! (VIDEO)

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Bora, Miša, Vicko, Džindžer, Nidža, Joca Zmaj, pojačani, kao i prošli put, Miljkom ("Čovek vuk"), pratećim vokalima i gudačkim orkestrom "Metamorphosis", ovih dana sprovode poslednje pripreme za koncerte koji se, i po zvuku, i po repertoaru, značajno razlikuju od uobičajenih, "električnih". Pogledajte galeriju sa probe:

Obožavaoce, takođe, može da raduje to što koncerti, kad je izbor pesama u pitanju, neće biti identični onima iz 2014. O svemu detaljnije, naravno, priča Bora Đorđević, koga smo uspeli, nekako, na koji minut da "odvojimo" od benda tokom "simulacije" koncerta na probi.

GILE (ORGAZAM): Budizam za mene nije religija, ne bavim se Bogom već psihologijom (FOTO, VIDEO)

- Nisam očekivao da će ovako brzo biti rasprodat. I drugi je već gotov skoro. Možda bude i treći, ali, u tom slučaju, biće humanitarni. (U međuvremenu, i zvanično je zakazan treć termin, 27. novembra).

- Imao sam diskus herniju, jedva sam hodao. Masirao me čovek pre koncerta. Sad sam u top formi, Slovenija čini čuda. Čist vazduh, moja pokvarena pluća rade.

Pročitajte i:

- Nikola je bio vredan, napravio je aranžmane, i to daje posebnu dimenziju. Ne manjka entuzijazma i ljubavi prema muzici. Vidi se da svi uživamo i dok probamo, a kako će tek biti na koncertu - možeš da zamisliš.

- Gostovaće nam Azra Kozličić, pevamo "Daj, ne pitaj".

BAJAGA SA INSTRUKTORIMA U STUDIJU: Na novom albumu jurim samo emociju

Podsetimo, Azra je učestvovala u popularnoj emisiji "Nikad nije kasno", kad je slavni roker bio u žiriju. Tada je sa Borom po prvi put zapevala legendarnu Viktorijinu baladu za koju je on napisao tekst, i to briljantno izvođenje izmamilo je sjajne reakcije:

- Da. Pobednik konkursa "Radija S" će gostovati na prvom koncertu. Miša i ja smo izabrali, ali neću da odajem ko je u pitanju. Imponuje nam što je bila velika konkurencija. Stizalo je po 40 snimaka dnevno, neverovatno. Na drugom koncertu, dvadesetog, biće drugoplasirani i trećeplasirani sa konkursa.

- Na prvom sam imao neviđenu tremu i grešio sam u tekstovima, od prve pesme. Sad mislim da sam sigurniji u sebe. Onda smo prvi put to radili. Kad je unplugged, ti nemaš pravo na grešku, to se čuje. Kad sviramo rokerski, nekako, može da se zabašuri, ali ovde mora sve da bude tačno, precizno. Svaki ton mora da izađe.

- (urnebesan smeh) Pazi, imam boravak tamo.

- Da, prijavio sam se. Tamo živim, ali živim i ovde.

- Uuu, uvek mi je puno srce.

- Interesuju se dosta. U Sloveniji nema žute štampe, ali tu i tamo se nađu neki zlonamerni, pa im ne dam intervju, ili ne odgovaram na pitanja koja nisu vezana za muziku.

- Supruga me poslala da kupim neke stvari u samoposluzi. Pitam ljubaznu blagajnicu gde je ovo, gde je ono, a žena iza mi kaže, "Kad si u Sloveniji, pričaš slovenački". Ja joj kažem "Gospođo, ako govorite polako, sve vas razumem". Stigao sam do slova č - čmrlj, čebela, čebula, česen, čefur. Kasirka padne u nesvest. Znaš šta to znači? Bumbar, pčela, beli luk, crni luk, došljak (smeh).

- (smeh) Neće, neće.

- Išao sam da vidim Deda Mraza (smeh). Sreo sam ga i razgovarao sa njim. Pozvao sam ga na koncerte, ali, kaže, ne može da stigne, ima posla (smeh). Zaista sam video Deda Mraza, a vi, ako hoćete, verujte. Mesto se zove Rovanijemi, u Finskoj. U polarnom krugu je. Bio sam još severnije, na tromeđi Norveške, Rusije i Finske. Da vidimo polarnu svetlost, to je nešto neverovatno. Vozili su nas irvasi. Nisam hteo haskiji da nas voze, kao što su neke novine objavile. Nisam želeo da mučim životinje. Kineski turisti su se vozili tako. Haskiji, to je neverovatno, jedva čekaju da povuku ta kola. Ostali haskiji, bilo ih je 93 na farmi, laju, viču "Pozovi mene, upregni mene", ali, ne vredi. Koji su odabrani, oni vuku kola. Ona krenu, svi ostali haskiji laju, i kad kola zađu za krivinu, ostali počnu da zavijaju kao vukovi. Tuguju što oni nisu odabrani. Posle tri minuta zavijanja nastaje muk.

- Haha... Rovanijemi, gde je Deda Mrazovo selo, odatle je ROPS. To su mala mesta. Sela Laponije imaju svega 170.000 stanovnika.

- Vrlo malo. Ima ih, ali ih država drži. Manji je izbor.

- Šta da radim, takav mi posao. Stigao sam spreman, to je važno.

- Odlična pesma. Uroš (Dragan Urošević Uroš, prim M.Ć) jako je dobar autor. Izuzetna balada. Dobar je i tekst i melodija. Zadovoljstvo mi je da pomognem ljudima. Sad je najnovija "Tamna strana medalje" sa Pavlom Dejanićem. Napravili smo sjajan, viskobudžentni spot. Odaću ti jednu tajnu, a to ni Pavle ne zna. Zvao me je Egon Savin, radi se predstava koja se zove "Devedesete". On je radio adaptaciju i režiraće predstavu u Narodnom pozorištu. Čuće se u njoj "Tamna strana medalje" za koju sam pisao tekst. Ići će pesma u toj predstavi zato što je reč o veličanju pogrešnih vrednosti.

Riblja čorba polako sprema i 20. studijski album koji će se zvati "Da tebe nije", po singlu koji je sjajno prošao ove godine. Pesma će se naći i na akustičnoj set listi, a evo kako je zvučala na probi:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.