BINA 2011: Održivo/Neodrživo

Izvor: GledajNapred, 12.Apr.2011, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BINA 2011: Održivo/Neodrživo

   
BINA 2011    
MANIFESTACIJA. - Od 5. do 15. maja biće održana 6. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda. Program će biti fokusiran na održivoj arhitekturi koja uvažava sve aspekte društvenog konteksta, ne samo estetski i tehnološki kvalitet  (smanjenje zagađenja, racionalno korišćenje prirodnih resursa, ali i zadovoljavanje potreba savremenog čoveka). >> Pročitaj celu vest na sajtu GledajNapred << Interdisciplinarni pristup, kao glavna karakteristika savremene arhitekture, odražavaće se i kroz četrdesetak programa šestog izdanja ove manifestacije.

Osnovni tematski okvir činiće regionalni istraživački projekat "Nedovršene modernizacije: Između utopije i pragmatizma", koji sagledava odnosa arhitekture i urbanizma prema modelu socijalističke modernizacije. Program će u Dvorani KCB pratiti projekcije jedanast ostvarenja jugoslovenske kinematografije koja su nastala od 1950. do 1973. Pored predavanja i debata, Nedelju arhitekture činiće i brojne izložbe, šetnje sa građanima po Beogradu i radionice za najmlađe. Sve to biće organizovano u KCB, izložbenim prostorima Muzeja grada Beograda, Muzeju istorije Jugoslavije, galerijama "O3one" i "Eurocentar", Opštini Stari grad, CZKD... (Ah Neša)
**** Život je lep kako bi rekao pesnik opisujući lepotu života!

Nastavak na GledajNapred...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GledajNapred. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GledajNapred. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.