BG filharmonija u Dubrovniku

Izvor: B92, 27.Avg.2011, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG filharmonija u Dubrovniku

Beogradska filharmonija sa proslavljenim dirigentom Zubinom Mehtom otvoriće večeras, 27. avgusta, u Dubrovniku festival "Julijan Rahlin i prijatelji", a sve ulaznice za ovaj događaj su rasprodate

Pod vođstvom jednog od najvećih autoriteta današnjice u svetu klasične muzike, Beogradska filharmonija će na Držićevoj poljani, koja se prvi put koristi kao pozornica u okviru festivalskog programa, izvesti uvertiru i arije iz Mocartove opere "Figarova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ženidba", Mendelsonov "Violinski koncert" i Bramsovu "Drugu simfoniju".

Kao solista na violini nastupiće domaćin Julijan Rahlin, a gosti će biti i hrvatski sopran Marija Kuhar Šoša i srpski bariton Ipča Ramanović.

Mehta je već nastupao u Dubrovniku sa Beogradskom filharmonijom, davne 1968, a orkestar je poslednji put u Dubrovniku gostovao 1982. godine.

Impresivan program 11. izdanja dubrovačkog festivala, koji će trajati do 8. septembra, uključuje nastupe najboljih orkestara, kamernih ansambala, solista i holivudskih glumačkih zvezda.

Učestvovaće orkestar "St. Martin in the Fields", muzičari Miša Majski, Itamar Golan, Jefim Bronfman, Janin Jansen, Aleksej Igudesman, ali i glumci Džon Malkovič i Rodžer Mur.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zubin Mehta i Beogradska filharmonija u Dubrovniku posle mnogo godina

Izvor: Story, 27.Avg.2011

Beogradska filharmonija na čelu sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom večeras, 27. avgusta, otvara festival Julijan Rahlin i prijatelji u Dubrovniku

Nastavak na Story...

Zubin Mehta: Muzika je najmoćnji jezik

Izvor: Glas javnosti, 28.Avg.2011, 07:06

DUBROVNIK - Dirigent Zubin Mehta, pod čijom upravom je Beogradska filharmonija otvorila festival "Julijan Rahlin i prijtelji" u Dubrovniku, rekao je da se ovde "ne radi o politici, već da je tu zbog prijateljstva i građenja mostova"..."U duhu naziva festivala, od sada smo svi bogatiji za još jedno...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.