Azbučka nagrada Zmajevih dečijih igara

Izvor: Studio B, 26.Nov.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azbučka nagrada Zmajevih dečijih igara

Nagrada "Rade Obrenović", koju dodeljuju Zmajeve dečije igre, pripala je Dejanu Aleksiću za knjigu "Čudesni podvizi Azbučka Prvog u trideset slova", u izdanju "Službenog glasnika".

Žiri, u kome su bili Snežana Šarančić Čutura kao predsednica i članice Ivana Mijić i Melanija Rimar, za najbolju knjigu je proglasio ostvarenje Dejana Aleksića, na konkursu na koji je ove godine prispelo 10 romana za decu i mlade.

"Čudesni podvizi Azbučka Prvog u trideset slova" >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << može se čitati kao roman sa plemenitom, prosvetiteljskom misijom, primetio je žiri, i dodao da je "sugestivnost igrivosti, paradoksa, nonsensa, ironije, humora kojima se pred Azbučkom i čitaocem rastače tajna jednog po jednog slova, poseban kvalitet Aleksićevog romana".

" Ovijeni bezazlenošću, za kojom, uzgred rečeno, savremena dečija književnost sve više čezne, Azbučkovi podvizi čitaju se kao dokaz da fikcija, humor i igra zaista ne moraju plaćati danak tendenciji pedagoškog kova, ", ocenio je žiri.

Nagrada će laureatu biti uručena 4. decembra u sedištu Zmajevih dečjih igara u Novom Sadu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.