Atelje 212 gostuje u Rusiji

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 16:28

Atelje 212 gostuje u Rusiji

Atelje 212 predstavom "Ruska smrt" Irine Vaskovke, u prevodu Novice Antića, učestvuje na 14.Međunarodnom festivalu savremene drame "Koljada-plejs" u Jekaterinburgu, Rusija 26 juna.

Na poziv umetničkog direktora, poznatog dramskog pisca i pozorišnog pedagoga Nikolaja Koljade, Atelje 212 će učestvovati u glavnom programu Festivala, koji se ove godine odrźava od 20. do 30.juna.

Na festivalu se izvode predstave po tekstovima savremenih ruskih dramskih pisaca, a njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastavni deo je i dodela prestiźne nagrade "Evroazija" za najbolji savremeni dramski tekst napisan na ruskom jeziku.

Prošle godine festival zbog pandemije nije odrźan, a ovogodišnje izdanje je okupilo pozorišta iz Srbije, Poljske, Bugarske, Kazahstana i Rusije.

Tokom deset dana biće, u zvaničnim i pratećim programima, izvedeno 30 predstava.

Predstave se igraju u Koljada teatru i pet drugih gradskih pozorišta Jekaterinburga, uz poštovanje epidemioloških mera koje su u Rusiji trenutno na snazi.

Predstava "Ruska smrt" je premijerno izvedena u Ateljeu 212, 26. septembra 2021. Rediteljka je Andrea Ada Lazić, igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić, Nebojša Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.