Izvor: Arte, 18.Dec.2017, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arhitektura u kontekstu 3

Kulturni centar Beograda, Galerija Podroom, Trg republike 5/I, sreda, 20. decembar u 19h. Ciklus predavanja Arhitektura u kontekstu 3 Vidljivo/nevidljivo - Arhitektonski opus Dejana Todorovića. O arhitekturi Dejana Todorovića razgovaraju Snežana Ristić i autor

Arhitekta Dejan Todorović diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu početkom devedesetih godina prošlog veka. Odmah po diplomiranju započeo je saradnju sa nekoliko arhitektonskih biroa u Španiji, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << se seli za Madrid gde ostaje 15 godina. Predavao je projektovanje na Politiehničkom fakultetu u Madridu, osnovao arhitektonski biro, realizovao veliki broj stambenih, javnih objekata i porodičnih kuća.

Ubrzo se vraća u Beograd i na 35. Salonu arhitekture, 2013, dobio je nagradu za stambeno-poslovni objekat u Bregalničkoj ulici. Na istoj strani, a na drugom kraju te ulice nalazi se jedini objekat u Beogradu čuvenog slovenačkog arhitekte Jožeta Plečnika - crkva Svetog Antuna.

Potom je stigao i poziv od Muzeja savremene umetnosti. Rekonstrukcija remek-dela Ivana Antića i Ivanke Raspopović – započeta je još 2007. Sve je trebalo da ostane isto i da bude potpuno drugačije. Kada je Muzej savremene umetnosti na Ušću ponovo otvoren komentari publike i stručnjaka su bili unisono pozitivni.

Komesar je za pripremu nastupa Republike Srbije na 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji 2018.

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.