Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Antićeva" nagrada za Tomislava Marinkovića

NOVI SAD -

Nagradu "Miroslav Antić" za 2011. godinu dobila je knjiga "Običan život" pisca Tomislava Marinkovića odlučeno je danas na sednici Odbora manifestacije "Antićevi dani".

U obrazloženju žirija, između ostalog, navodi se da je knjiga "Običan život" pisana ostvarenim, spontano pročišćenim jezikom, bez suvišnog poetskog dekora i da počiva na čitavom nizu emocionalnih i refleksivnih kontrasta, kaže se u saopštenju Skupštine Novog Sada.

Na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je odlučeno i da se izgled diplome neće menjati, kao i da će novčani deo nagrade iznositi 100.000 dinara.

Tomislav Marinković, koji je i član Udruženja književnika Srbije, do sada je objavio sedam knjiga pesama, među kojima je i zbirka "Običan život", a dobitnik je i nagrade "Branko Miljković" za knjigu "Škola trajanja".

Odluku o nagrađivanju Marinkovićeve knjige doneo je tročlani žiri u sastavu književni kritičar pesnik i prevodilac Alen Bešić, književna kritičarka i asistentkinja na Odseku za komparativnu književnost u Novom Sadu, Sonja Veselinović i stručna saradnica u Matici srpskoj i književna kritičarka Dragana Beleslijin, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.