Animirane serije Bada i drugari i Kapelito - uskoro na RTV2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2019, 05:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Animirane serije "Bada i drugari" i "Kapelito" - uskoro na RTV2

Od ove jeseni, termini utorkom, sredom i petkom od 13.55 na Drugom programu Radio-Televizije Vojvodine biće rezervisani za našu najmlađu publiku, animiranu seriju "Bada i drugari" namenjenu učenju engleskog jezika kroz dijaloge, muziku, crtanje. Utorkom i sredom od 14.10 vreme je za avanture malog "Kapelita", mlade pečurke sa neobičnim sposobnostima...

Badanamu je naziv magične zemlje u kojoj živi Bada - glavni junak ovog edukativnog programa, a čiji je lik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zasnovan na rasi pomeranskog psa. Koncept projekta se zasniva na emocionalnoj inteligenciji dece i teoriji da deca najlakše i najbolje usvajaju nova znanja kroz emotivnu interakciju.

U pitanju je edukativni program za decu uzrasta od godinu dana do 8 godina. Osnov učenja čini multistimulativni Montesori program. Program obuhvata učenje engleskog jezika kroz dijaloge, pesmice, muziku, ples, crtanje, slušanje i ponavljanje. Pored učenja jezika, program obuhvata aktivnosti koje pospešuju razvoj dečije motorike, izražavanja, socijalizacije kroz sticanje znanja iz nauke, tehnologije, matematike, umetnosti, itd.

Kapelito je mlada pečurka, koja živi u kućici u šumi. Ima neobičnu sposobnost da svoj šeširić pretvori u kapu bilo koje vrste, koju god poželi, i to tako što pritisne svoj nos: "Tu-tuu!". Naš junak svoju sposobnost koristi za rešavanje problema, da se izvuče iz nezgodnih situacija i da pomogne svojim drugarima i komšijama.

Ima dušu deteta i veliko srce, ali to ne znači da je anđeo, pa povremeno mora da pređe preko svog ponosa. Hrabar je, povremeno malo neoprezan, ali i rasejan. Često ono što želi postiže posle nekoliko pokušaja.

Krase ga još i solidarnost prema onima kojima treba pomoć, poput bolesnog zmaja koga su se svi plašili, kao i genijalnost u rešavanju problema, zatim dobar smisao za humor, koji ga navode da podmeće smicalice komšijama ili da se smeje samom sebi, i konačno ljubav prema umetnosti, koja ga motiviše da slika, piše, pleše, stvara muziku, pravi lutke i snima filmove.

Njegovi drugari i komšije su pečurke i životinje, mada se kroz seriju pojavljuju i princeze, sirene, zmajevi i veštice, a u nekoliko prilika i malecki vanzemaljci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.