Anđelina počasni građanin Sarajeva

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđelina počasni građanin Sarajeva

Holivudska glumica Andjelina Džoli proglašena je za počasnog gradjanina Sarajeva, javljaju agencije.

Rediteljka filma "U zemlji krvi i meda" koji se bavi ratom u Bosni 1992-95. godine, proglašena je za počasnog građanina Sarajeva zbog svog, kako je saopštila regionalna vlada, doprinosa u "očuvanju istine o ratnim dešavanjima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini".

Glumica je pozvana da 3. maja prisustvuje ceremoniji uručenja titule.

Sarajevske vlasti takvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priznanje dodeljuju svake godine nekom stranom državljaninu koji promoviše humanost, demokratiju i toleranciju.

Rediteljski debi Anđeline Džoli o ljubavi Srbina i Muslimanke koji je prikazivan u ovdašnjim bioskopima izazvao je prilične kontroverze u regionu.

Beogradske gala premijere filma nije bilo, a za dvadesetak dana prikazivanja u Srbiji film je videlo svega nekoliko stotina gledalaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.