Ana Ćurčin uživo, konačno sa bendom

Izvor: B92, 20.Apr.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ćurčin uživo, konačno sa bendom

Mlada kantautorka Ana Ćurčin će u četvrtak, 30. aprila, održati koncert na letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad (DKSG), a kao specijalna gošća, pre nje nastupiće Jelena Petošević, a.k.a. Lady Jelena, dok će muzičku podršku, pre samih svirki, pružiti kolektiv Kišobran.

U poslednjih nekoliko godina imali smo priliku da pogledamo mnogo Aninih koncerata, na kojima je uglavnom bilo sama, ili je eventualno imala pratnju još jedne gitare. Sada će konačno nastupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa celim bendom – dakle i bas, i bubanj i klavijature.

Njen bend čine Goran Antović (klavijature), Marko Cvetković (bas) i Blagoje Nedeljković i Goran Grubišić na bubnjevima. Inače, Goran Grubišić je svirao bubnjeve u subotičkom sastavu Ana Never, a poslednjih nekoliko godina svira gitaru, peva i predvodi grupu Wooden Ambulance.

Ana Ćurčin je jedna od "najboljih prestavnika amerikana scene" na Balkanu. Muzički se uglavnom kreće u žanrovima indie - rocka i američkog folka, ali i sa brojnim drugim uticajima koje na specifičan način meša, pravi autentičnu zvučnu sliku.

Aktivno svira od decembra 2012. godine, a posle uspešnih koncerata u Srbiji, zemljama u okruženju i velikog solističkog koncerta u Domu omladine Beograda u novembru 2013, usledila je evropska turneja (Austrija, Italija, Švajcarska, Rusija) sa frontmenom grupe Stray Dogg, Dušanom Strajnićem.

Ona je tokom 2014. godine imala nastup na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i u rasprodatoj zagrebačkoj Tvornici kulture, gde je bila specijalna gošća na koncertu hrvatske kantautorke sličnog senzibiliteta Lovely Quinces.

U januaru ove godine je otvorila novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda u kojem je predstavila nove pesme i najavila prvi studijski album koji je u završnoj fazi miksa i koji će pred slušaocima biti tokom proleća.

Ulaz za ceo program je besplatan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Australijski Diva Demolition premijerno u Beogradu

Izvor: BalkanRock.com, 21.Apr.2015, 08:36

Diva Demolition, ženski rok bend iz Australije, nastupiće u četvrtak 23. aprila u 20 sati u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad. Diva Demolition je dobr poznat u Australiji, posebno po njihovom drugom albumu u produkciji Craiga Portailsa (Cher, Billy Idol, Fleetwood Mac), a ovo će biti njihov...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.