Adrijana Lizboa gošća Beograda i Novog Sada

Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adrijana Lizboa gošća Beograda i Novog Sada

BEOGRAD, 28. maja 2014. (Beta) - Brazilska književnica Adrijana Lizboa, dobitnica priznanja "Žoze Saramago" i najbolji mladi brazilski pisac u 2012. godini, biće gost Beograda i Novog Sada od 9. do 16. juna, najavila je u sredu izdavačka kuća Klio.

Kako je najavio taj izdavač, čitalačkoj publici u Srbiji biće predstavljen roman Adrijane Lizboa "Kao gavran crno" objavljen u Srbiji 2012. godine, koji je bio uvršten i na listu 10 najboljih prevoda britanskog lista Indipendent. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<

Adrijana Lizboa, rodjena u Rio de Žaneiru, objavila je 11 knjiga, medju kojima šest romana, zbirku kratkih priča i knjige za mlade. Dela su joj prevedena na osam jezika i objavljena u brojnim zemljama.

Dobitnik je nagrade "Žoze Saramago" za roman "Simfonija u belom", bila je stipendista Japanske fondacije za roman "Baraka opalog persimona", a dobitnica je i stipendije Nacionalne biblioteke Brazila.

Na medjunarodnom Haj festivalu za književnost i umetnost Adriana Lizboa 2007. godine uključena je u izbor 39 najistaknutijih pisaca Latinske Amerike.

Njen roman "Kao gavran crno", neobičnu autobiografsku priču o odrastanju i potrazi za korenima koja istovremeno daje intrigantan pogled na život brazilske gerile, objavila je izdavačka kuća Klio u prevodu sa portugalskog na srpski jezik Sonje Asanović Todorović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Brazilska književnica Adriana Lizboa gošća Beograda i Novog Sada

Izvor: Blic, 28.Maj.2014

Brazilska književnica Adriana Lizboa, dobitnica priznanja “Žoze Saramago” i najbolji mladi brazilski pisac u 2012. godini, biće gost Beograda i Novog Sada od 9. do 16. juna, najavila je danas izdavačka kuća Klio. Adriana Lizboa..Kako je najavio taj izdavač, čitalačkoj publici u Srbiji biće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.