Izvor: Arte, 12.Sep.2022, 10:55

Adrian Pajper – dekolonizacija i borba protiv patrijarhata

Utorak, 13. septembar u 19.00 velika sala ciklus: Umetnost, film i dekolonizacija tema: Adrian Pajper – dekolonizacija i borba protiv patrijarhata projekcije dokumentacije radova sa razgovorom

Ušla je u polje umetnosti sa sedamnaest godina, 1965, i radikalnim performansima je  u prvom licu postavila pitanja rase, roda i klase. Tek u njenoj generaciji spojile su se kritika kolonijalizma i kritika patrijarhata, i ovo predavanje imaće za cilj da trasira različite linije povezivanja koje su se tada povlačile u umetničkoj praksi, teoriji i aktivizmu. Paralele će se povlačiti i sa raznim bleksplojtejšn filmovima i avangardnim akcijama u alternativnom pozorištu.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.