Adapitran ogranak biblioteke Borislav Pekić

Izvor: NaDlanu.com, 28.Dec.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adapitran ogranak biblioteke Borislav Pekić

BEOGRAD, 28. decembra 2011. (Beta) - Adaptirani ogranak Biblioteke grada Beograda na Vračaru koji nosi ime Borislava Pekića, jednog od najznačajnijih srpskih pisaca druge polovine 20. veka, svečano je otvoren u sredu.

BEOGRAD, 28. decembra 2011. (Beta) - Adaptirani ogranak Biblioteke grada Beograda na Vračaru koji nosi ime Borislava Pekića, jednog od najznačajnijih srpskih pisaca druge polovine 20. veka, svečano je otvoren u sredu."Biblioteka je uložila tri miliona dinara u adaptaciju ogranka u epicentru Beograda koji uz bogat fond od oko 10.000 knjiga, ima čitaonicu, internet, deo namenjen deci i kutak posvećen Pekiću", kazala je direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov na svečanosti kojoj je prisustvovala i piščeva supruga Ljljana Pekić.Pekićev kutak sadrži piščeva dela, knjižnu i elektronsku gradju koja prati njegov život i stvaralaštvo, kao i doktorate i magistarske radove o Pekiću.Ninkov je ukazala da se adaptirani objekat u ulici Svetozara Markovića nalazi u blizini škola - "Vladislav Ribrikar" i Treće beogradske gimnazije koje su "iznedrile značajna imena, medju kojima je bio i Pekić (1930-1992)".

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.