38. INFANT festival u Novom Sadu

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

38. INFANT festival u Novom Sadu

Na ovogodišnjem 38. Internacionalnom festivalu alternativnog i novog teatra (INFANT) koji će biti održan od 25. juna do 3. jula u Novom Sadu biće predstavljeno 20 predstava u takmičarskoj selekciji iz 10 evropskih zemalja, SAD i Japana.

,,Ovom internacionalnom formom fesivala želimo da stavimo naš moderan

teatar u evropski kontekst i da odmerimo snage s alternativnim pozorištima iz drugih zemalja", rekao je izvršni producent festivala Simon Grabovac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dodao je da je repertoar ovogodišnjeg INFANT-a ,,na ivici pozorišta i stvarnog života", a najavio je i propratni program sastavljen od izložbi, radionica, muzičkih koncerata i filmskih projekcija.

Selektor festivala glumac Deneš Debrei rekao je da su predstave nesvakidašnje i da mnoge i ne liče na pozorišne predstave.

,,Postoje postavke koje liče na izložbe, postoje lavirinti, mnogo jeinterakcije s publikom, a nekada se i sami gledaoci pretvaraju u glumce. Meni je prilikom izbora bilo važno da predstave imaju nešto da poruče i u ovom promenljivom vremenu, gde se okruženje i čovek menjaju neverovatno brzo", rekao je Debrei.

Na festivalu će nastupiti pozorišne trupe iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, zatim iz Grčke, Mađarske, Holandije, Bugarske, Nemačke, Francuske, a dve predstave odigraće gosti iz Japana i SAD.

Kompletan program festivala i satnice predstava naknadno će biti objavljeni na internet stranici Kulturnog centra Novog Sada www.kcns.org.rs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.