3 priznanja Nezavisni duh za Džuno

Izvor: B92, 24.Feb.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3 priznanja Nezavisni duh za Džuno

Uvrnuta komedija "Džuno” trijumfovala je na dodeli nagrada "Nezavisni duh”, odnevši tri priznanja uključujući i za najbolji film.

Elen Pejdž, koja igra trudnu tinejdžerku Džuno, nagrađena je kao najbolja glumica.

"Džuno” je u kategoriji za najbolji film pobedio "Ronilačko zvono i leptir”, "Nisam tu”, "Moćno srce” i "Park paranoja”.

Spisateljica Diablo Kodi nagrađena je za najbolji prvi scenario za ostvarenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Džuno”.

Među dobitnicima nagrada "Nezavisni duh” ove godine nalaze se i Kejt Blanšet, koja je nagrađena kao najbolja glumica u sporednoj ulozi, i Džulijan Šnabel, koji je poneo nagradu za najbolju režiju filma "Ronilačko zvono i leptir”.

Ova godišnja priznanja, smatraju se zagrevanjem za dodelu nagrada Oskar.

Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu uručena je Filipu Simoru Hofmanu za film "Porodica Sevidž”.

Kao najbolji strani film proglašeno je irsko niskobudžetno ostvarenje "Jednom” u kojem uloge tumače Glen Hansard i Marketa Irglova. Snimanje filma "Jednom” koštalo je samo 80.000 funti, a ovo ostvarenje pokazalo se kao pravi hit na proteklom Sandens filmskom festivalu.

Dodeli nagrada "Nezavisni duh” u Santa Moniki prisustvovali su Kolin Firt, Anđelina Džoli, Siena Miler, Tom Vilkinson, Meg Rajan i drugi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„Džuno“ najbolji niskobudžetni film

Izvor: Blic, 25.Feb.2008, 08:37

Komedija o trudnoj tinejdžerki Džejsona Rajtmana, „Džuno" („Juno"), proglašena je za najbolji nezavisni film godine na dodeli nagrada „Duh" („Spirit"), koje se tradicionalno dodeljuju pod šatorom na plaži Santa Monika noć uoči „Oskara"...„Džuno" je dobio još...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.