Zvezda ne da prvo mesto: Pobeda u Kruševcu, ali...

Izvor: Mondo, 22.Apr.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ne da prvo mesto: Pobeda u Kruševcu, ali...

Crveno-beli slavili na teškom gostovanju protiv Napretka, ali igra još jednom ispod nivoa tima koji ima šampionske ambicije.

Foto: MN Press

Napredak - Crvena zvezda 1:2 (0:0). Moglo bi se reći više sreće nego znanja za goste, pošto su uprkos bledoj igri uspeli da povedu u 59. minutu golom Gelora Kange iz penala. Penala koji je prilično naivno napravio defanzivac domaćih, Slobodan Urošević.

U 76. Srđan Plavšić je majstorskim udarcem iz voleja otklonio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neizvesnu završnicu, a konačan rezultat u bukvalno poslednjoj sekundi utakmice postavio je Aleksa Vukanović.

Uskoro opširnije...

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

NAPREDAK: Petrović - Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević - N'Diaj, Šljivić, Eskić (78. Markoski), Alivodić (81. Kasalica) - Gobeljić (55. Vulić), Vukanović.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Ristić - Le Talek, Donald - Ruiz (79. Srnić), Kanga, Plavšić (89. Adžić) - Boaći (86. Sikimić).

Utakmicu je sudio Bojan Nikolić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Napredak smanjuje na 1:2, pogotkom Alekse Vukanovića u četvrtom minutu nadoknade. Bio je to poslednji detalj utakmice. Lopta je na putu ka golu zakačila jednog od Zvezdinih igrača i prevarila golmana Manojlovića.

- Dobar šut Uroševića iz slobodnog udarca, ali je Manojlović sigurno reagovao.

- GOOOL! Crvena zvezda od 76. minuta vodi 2:0! Sjajan pogodak postigao je Srđan Plavšić! Šutirao je levom nogom iskosa sa leve strane iz voleja posle lepog dodavanja Gelora Kange.



Izvor: YouTube

- Prazan gol sa metar-dva promašio je Ričmond Boaći! Plavšić je centrirao sa leve strane u 74. minutu, Zvezdin napadač uspeo je da stigne loptu koja je bežala od njega, ali ne i da je primiri, pa se ona od njegove noge odbila preko gola...

- Poništen gol Crvene zvezde u 65. minutu, pošto se Srđan Plavšić, po mišljenju sudija, aktivirao iz ofsajda na odbijenu loptu posle šuta Kange.



Izvor: YouTube

- Žestok protest domaćih fudbalera i navijača u 62. minutu, pošto je sudija Nikolić svirao ofsajd pred golom Zvezde.



Izvor: YouTube

- GOOOL! Zvezda vodi 1:0 od 59. minuta golom Gelora Kange iz penala.



Izvor: YouTube

- PENAL za Crvenu zvezdu u 58. minutu! Džon Ruiz je pao u kaznenom prostoru Napretka, a sudija Bojan Nikolić pokazao na belu tačku. Šljivić je držao obe ruke na ramenima Kostarikanca, a on to iskoristio da padne...



Izvor: YouTube

- Izmena u timu Napretka zbog povrede Gobeljića. Umesto njega, od 55. minuta igraće Vulić.

- Najbolja prilika za Crvenu zvezdu u utakmici! Boaći je šutirao glavom u 54. minutu na centaršut Kange iz prekida, lopta je išla pod prečku, ali je Nikola Petrović "paradom" uspeo da skrene loptu u korner.



Izvor: YouTube

- Le Talek je pokušao glavom u 52. minutu posle centaršuta Kange, ali bezopasno za Petrovića.

- Ponovo pritisak Napretka, kao i u većem delu prvog poluvremena. Igrači Zvezde deluju prilično bezidejno u fazi napada.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Napredak - Crvena zvezda #koreografija#fkcz#napczvpic.twitter.com/tq6BIlXDLj

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) April 22, 2017

Poluvreme. Domaći fudbaleri su ostavili bolji utisak, imajući u vidu da se Zvezda bori za titulu, ali bilo je šansi na obe strane. Nadamo se da će u drugom delu biti i golova...

- Šutirao je i Marko Petković u 38. minutu, sa oko 20 metara, ali je Petrović ponovo bio siguran. U poslednjih nekoliko minuta Zvezda je preuzela inicijativu.

- Pokušao je Kanga u 35. minutu da iznenadi Petrovića, ali je šutirao preslabo i po sredini, pa golman Napretka nije imao težak posao.

- Napredak deluje bolje i opasnije u prvih pola sata utakmice. Imala je i Zvezda prilike, ali domaći fudbaleri deluju mnogo odlučnije.

- Još jedan pokušaj Donalda. Ovaj put je šutirao van kaznenog, u 28. minutu, ali preko gola.

- Umalo da Napredak povede u 21. minutu! Gobeljić je bio sam pred Manojlovićem, ali je golman Crvene zvezde sjajno intervenisao!



Izvor: YouTube

- Veliki promašaj Mičela Donalda u 16. minutu! Odlično su gosti izveli kontranapad, Ruiz je odigrao povratku u sredinu kaznenog prostora, ali je Holanđanin neprecizno šutirao sa 11 metara, iako neometan...



Izvor: YouTube

- U prvih 15 minuta opasniji i ofanzivniji su fudbaleri Napretka.

- Prva šansa za Crvenu zvezdu u 11. minutu. Ristić je oštro centrirao po zemlji, ali Boaći nije uspeo da primiri loptu i bolje reaguje.



Izvor: YouTube

- Prvi ozbiljniji napad izveli su domaći fudbaleri. Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, Miloš Cvetković, centrirao je sa desne strane u 2. minutu, ali prilično loše.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.