Vukadinović je egzekutor u ime onih koji nas ruše

Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović je egzekutor u ime onih koji nas ruše

Vladan Lukić

Na „Marakani" se ne stišava nezadovoljstvo suđenjem i ostalim dešavanjima na utakmici u Kruševcu. U saopštenju Crvene zvezde najavljeno je ukidanje prenosa njenih utakmica dok se stvari u Superligi ne dovedu „u red" i dok klub ne dobije tretman kakav smatra da zaslužuje.

- Događaji na početku prvenstva pokazuju da postoji interesna grupa koja ruši Zvezdu. Ne tražimo povlastice, ali nećemo dozvoliti da nas bilo ko potkrada. Tražićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaštitu igrača i kluba, makar nam se to kroz rezultate obilo o glavu - kaže za „Blic" predsednik crveno-belih Vladan Lukić.

Ko se to udružio protiv Zvezde? Sudije ili neko drugi?

- Milenko Vukadinović je samo egzekutor u ime onih koji nas potkopavaju. Sigurno je imao pritisak sa strane" Tražimo sastanak sa predsednikom Saveza Karadžićem i prvim čovekom Superlige Jankovićem da razjasnimo neke stvari. Samo Zvezdi se događa da se sudijska trojka promeni preko noći uoči utakmice!



Zato ste tražili objašnjenje predsednika Sudijskog odbora Bogoljuba Stepanovića?

- Ne znam da li to ide njemu na dušu ili je neko preinačio njegov izbor. Želimo regularnu ligu, bez mešetarenja i spoljnih uticaja. Imali smo loše suđenje u Jagodini i protiv Rada, a ovo je vrhunac. Sude nam kao da smo seoski tim!



Žalili ste se i na druge okolnosti?


- Najpre na sudijske odluke koje su direktno uticale na rezultat. Od nepostojećeg faula posle kojeg smo primili gol, do drugih procena. Onda je protivnik jednom šutnuo na gol i uzeo bod.



Nisu se proslavili ni Zvezdini napadači?

- Slažem se, igrači nisu imali vremena da čestito odspavaju posle utakmice sa praškom Slavijom. Iza njih je šest utakmica u Evropi i stigao ih je umor. To je naš problem, ali i takva Zvezda bi pobedila uz normalne uslove.

Reflektore ste nazvali cirkuskim?

- Oni mogu da osvetle ringišpil, ali fudbalski teren - nikako. Na zagrevanju smo se šalili od muke jer neke naše igrače u mraku nismo mogli ni da vidimo! Tražili smo od sudije i delegata da se ne igra, odbili su nas uz izgovor da televizija insistira zbog direktnog prenosa. Kao da oni odlučuju o tome!



Vaš predstavnik Negić je razgovarao sa prvim čovekom Zajednice Miodragom Jankovićem?


- Uzalud, rešeno je da se igra. Reflektori su postavljeni na skelu donetu sa nekog gradilišta i postavljeni samo na jednoj strani. Zar je to nivo Superlige?

Bilo bi šteta da je deset hiljada navijača vraćeno kući?

- Naravno da bi, ali fudbal je ozbiljan posao i ne mora da se igra po svaku cenu.



Predsednik Napretka Binić kaže da ste izbegli susret s njim?

- Valjda domaćin treba da potraži gosta, a ne obrnuto. Ostali smo sat i po posle utakmice kod autobusa, a niko nam nije prišao ni ponudio čašu vode! Iz Napretka su nam dali koverat sa navodno 30 karata za naše rukovodstvo, ali je u njemu bilo samo 18! Smešteni smo u prostoriju za deset ljudi.



Posle svega, Binić kaže da je dobro što se niste sreli?


- Nije baš da nismo. Videli smo se na kraju utakmice kad se rukovao sa sudijom Vukadinovićem, kome sam dobacio: „Treba da te je sramota da sudiš Crvenoj zvezdi". Ako je domaćin, mogao je tad da me pozove na piće.



Da niste prenaglili sa zabranom TV prenosa vaših utakmica?


- Ko voli Zvezdu, doći će na stadion da je gleda u Beogradu i na strani. Nećemo popustiti dok ne rešimo odnos sa Zajednicom, jer nismo samo mi nezadovoljni.



Tamo predsedava vaš čovek Branimir Babarogić?

- Pitaćemo i njega da li može da zastupa interes fudbala, ali i kluba koji ga je kandidovao za predsedničku funkciju.



Možda biste pričali drukčije da je Zvezda dostigla željeni nivo igre?


- Igramo sasvim korektno s obzirom na to da se tim stvara tek dva meseca. Zvezda mora bolje, to prihvatam, ali nismo još ništa izgubili da bismo tražili alibi pred javnošću. Zaostali smo za Vojvodinom koliko i drugi, na startu sezone uvek se teško dobija i naše ambicije nisu smanjene - zaključuje Lukić.

Hemija „Marakane" protiv Francuza

Vladan Lukić je fudbalsko ime dogradio igranjem u francuskoj ligi i nestrpljivo očekuje sudar naše reprezentacije sa „trikolorima".

- Izuzetno cenim Francuze, ali ne prihvatam da je Srbija autsajder. Svi znaju koliku snagu ekipi daje naš stadion, ta hemija koju nosi „Marakana". Biće to revija vrhunskih asova sa obe strane. Anri, Riberi, Benzema i društvo navikli su na takav ambijent i to ne mora da bude presudno za ishod. Ipak, verujem u uspeh „orlova".

Sve zarade isplaćene

Najava dovođenja generalnog sponzora na „Marakanu" još nije ostvarena, a po Lukiću to nije imperativ.

- U hodu radimo na tome, do sada smo okupili više manjih sponzora. Ako ne pronađeno glavnog, klub će moći da funkcioniše bez njega. Zaposlenima su isplaćene sve zaostale plate, a igračima rate unapred do novembra. Zvezda konačno živi normalno.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.