Trajalke i za Fijatove automobile

Izvor: Politika, 28.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajalke i za Fijatove automobile

Sa kragujevačkim preduzećem Nikom na Sajmu automobila potpisan ugovor vredan 180 miliona dinara

Kruševac – Trajal korporacija i kragujevačko proizvodno-trgovinsko preduzeće Nikom potpisali su na Sajmu automobila u Beogradu ugovor vredan 180 miliona dinara. Komercijalni direktor Trajal korporacije Sibel Naimova i direktor Nikoma Slobodan Nikolić, prilikom potpisivanja ugovora na štandu Trajala u Beogradu, saglasili su se da je ovo kruna dosadašnje uspešne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << saradnje, ali da zajednički očekuju uspeh i u pregovorima sa Fijatom.

Trajal korporacija očekuje da će uskoro biti uspešno okončani i pregovori sa rukovodstvom Fijata o prvoj ugradnji auto-guma iz Kruševca u automobile koji se proizvode u Kragujevcu.

Rukovodstvo Trajal korporacije posle gotovo tromesečnog zastoja nedavno je obnovilo proizvodnju putničkih auto-guma. Bugarski Brikel, većinski vlasnik Trajal korporacije, sprovodi opsežan program mera stabilizacije radi obezbeđenja profitabilnog poslovanja. Generalni direktor Trajala i koordinator svih Brikelovih fabrika u Srbiji Petar Krstev kaže da je proizvodnja u Fabrici auto-guma u Dedini stabilizovana, tako da se uskoro može očekivati dnevna proizvodnja od 4.200 pneumatika.

– Obezbedili smo najkvalitetnije sirovine za pneumatike za putničke automobile, rigoroznu kontrolu kvaliteta i maksimalnu racionalizaciju troškova kako bismo bili konkurentni u ponudi za prvu ugradnju „trajalki” u automobile „fijat” kompanije u Kragujevcu. Zato očekujemo uspeh u pregovorima za ovaj posao – kaže direktor Petar Krstev.

Trajal korporacija isporučiće ove godine i zaštitna sredstva i gumeno-tehničku robu kragujevačkom preduzeću Nikom u vrednosti od deset miliona dinara.

R.Stanković

[objavljeno: 29/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.