Sahrana gradonačelnika Kruševca u petak

Izvor: Večernje novosti, 30.Nov.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahrana gradonačelnika Kruševca u petak

Oproštaj od gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića, koji je preminuo 21.oktobra na Tajvanu, biće u petak KRUŠEVAC-OPROŠTAJ od gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića, koji je preminuo 21.oktobra na Tajvanu, biće u petak. Komemorativni skup tim povodom održaće se u Kruševačkom pozorištu od 11, a sahrana u 13 sati, na Starom groblju u Kruševcu. Naprasna smrt prekinula je drugi mandat Dragog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Nestorovića, koji je na tom mestu nasledio stranačkog kolegu, aktuelnog direktora BIE Bratislava Gašića u proleće 2014.godine. Nestorović je ponovo postavljen na funkciju gradonačelnika jula 2016.Pre nego da povede grad,bio je generalni direktor IMK “14.oktobar”, gde je, inače, radio od 1985.Istraživanje ADEKA-a je 2008.godine uvrstilo Nestorovića u 100 najuspešnijih mašinaca u Srbiji,sa desetine objavljenih naučnih radova i učešću na projektima mašinskih konstrukcija, izrade mostova, građevinske mehanizacije, specijalne i namenske proizvodnje. PROČITAJTE JOŠ: Preminuo gradonačelnik Kruševca Dragi NestorovićBio je i predsednik Regionalnog i razvojnog saveta za region Šumadije i Zapadne Srbije, član predsedništva SKGO i NALED-a. Pre nego da postane gradonačelnik,obavljao je najodgovornije funkcije u Gradskom odboru SNS-a, uključujući i mesto predsednika i potpredsednika Gradskog odbora, šefa odborničke grupe u parlamentu.Proceduralni razlozi bili su prepreka da se zvaničan oproštaj od prvog čoveka grada Kruševca ranije upriliči. U međuvremenu, na adresu Gradske uprave pristiglo je čak 80 telegrama saučešća. Na sednici Skupštine grada u ponedeljak, odbornici su usvojili prestanak mandata pokojnom gradonačelniku. PROGLAŠEN DAN ŽALOSTIGRADSKO veće grada Kruševca donelo je odluku o proglašenju Dana žalosti 1.decembra 2017.godine, saopšteno je iz Gradske uprave. Sve zastave moraju biti na polovini jarbola, odnosno koplja, a elektronski i drugi mediji, kao i organizatori javnih programa i sadržaja na teritoriji grada se obavezuju da prilagode programe.Od 11 do 15 sati danas, a sutra od 9 sati biće otvorena kapela na Starom groblju. Iz Gradske uprave je predočeno i da će u petak, na dan sahrane biti zatvorene saobraćajnice oko Starog groblja od 11 do 16 sati. Građanima se sugeriše da ne dolaze na sahranu motornim vozilima.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sutra komemoracija i sahrana gradonačelnika Kruševca

Izvor: B92, 30.Nov.2017

Kruševac -- Komemoracija povodom smrti gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića, biće održana u petak u 11 časova u Kruševačkom pozorištu...Sahrana će biti obavljena istog dana u 13 časova na Starom groblju u Kruševcu, saopšteno je iz protokola Grada...Gradsko veće je donelo odluku da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.