Preminuo Delča, nekadašnji lider grupe U škripcu

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jul.2011, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Delča, nekadašnji lider grupe "U škripcu"

Izvor: bizlife.rs>>Milan Delčić-Delča, nekadašnji lider popularne pop grupe "U škripcu", umetnik, novinar i dramaturg preminuo je u Beogradu u 51. godini života posle duge i teške bolesti. Milan Delčić rođen je u Kruševcu, a na muzičkoj sceni pojavio se osamdesetih godina sa grupom U škripcu, koja je vrlo brzo postala jedna od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji. Od pojavljivanja na kultnoj Jugotonovoj kompliaciji ARA 1981. godine do raspada benda 1987 - Delča i U škripcu objavili >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << su četiri studijska albuma Godine ljubavi (1982), O je! (1983), Budimo zajedno! (1984) i U škripcu (1987).


Po raspadu benda Delčić je nastavio uspešnu solo karijeru albumima „Izgleda da mi smo sami”, „Delča i sklekovi”, „S jezikom u usta”...
Milan Delčić je bio diplomirani dramaturg, a napisao je i režirao „Lepe, čiste, dobre” u omnibusu „Beogradske priče”, a radio je kao dramaturg za TV seriju „Dome, slatki dome”.
Prošle godine u galeriji O3on bila je zapažena njegova izložba fotografija Manhattan from Brooklyn (by Delcha), gde je bio izložen izbor od devet fotografija nastalih u jesen 2009. godine, na kojima je autor predstavio svoj pogled na Menhetn tokom kišnih i oblačnih večeri. "Trenutak koji sam prepoznao je razlog zbog kojeg su ove fotografije predstavljene ovde.Stvarno jeste tačno ono što se priča, da si u Njujorku kao kod svoje kuće, iako je toliko veliki da se gubiš na svakih deset minuta. Ali, kome god da se obratiš za pomoć, pomoći će ti, čak će te vući za rukav da ti pokažu pravac. Oduševila me je njihova srdačnost," rekao je povodom izložbe autor.
*izvor: www.b92.net

rokdelčaU škripcu
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.