Požar na padinama Kopaonika pod kontrolom

Izvor: Politika, 24.Avg.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na padinama Kopaonika pod kontrolom

BRUS – Požar koji je zahvatio više desetina hektara na području sela Kriva Reka, na padinama Kopaonika u opštini Brus, pod kontrolom je, kazao je danas komandir vatrogasno spasilačke čete kruševačke Vatrogasne jedinice Dejan Vasiljković.

„Požar je izbio na padinama Kopaonika u oblasti naseljenog mesta Kriva Reka, a ugrožena je borova i mešana šuma. Požar je pod kontrolom, trenutno nisu ugrožena materijalna dobra ni stanovništvo, ali je kod ovakvih požara nezahvalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bilo šta prognozirati jer je dovoljno da dune vetar i da on krene u drugom pravcu”, kazao je Vasiljković za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, požar gasi tridesetak vatrogasaca iz Rasinskog okruga, u pomoć su stigli i vatrogasci iz Vojvodine, a angažovani su i policajci i pripadnici Šumske sekcije.

Što se tiče požara koji od utorka traje na području Koznika u opštini Aleksandrovac Vasiljković je kazao da je on lokalizovan te da su tamo ostavljenje ekipe koje dežuraju.

Beta

objavljeno: 24.08.2012.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.