Poreska utaja od pedeset miliona dinara

Izvor: S media, 25.Avg.2010, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska utaja od pedeset miliona dinara

Poreska policija podnela je Osnovnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv vlasnika i direktora privrednog društva ''Šantal stil trejd'' A.S. iz Varvarina zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje i time oštetio budžet Srbije za oko 50 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

A.S. je u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, u periodu od marta do septembra 2008. godine, podnosio poreske prijave nadležnom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poreskom organu neisitinite sadržine.

On je podnosio poreske prijave sa iskazanim promentom po osnovu nabavke od dobavljača ukupne vrednosti od 285.421.871 dinara i prethodnim porezom sa pravom na odbitak, a da o ostvarenom prometu ne poseduje bilo kakvu poslovnu dokumentaciju.

Time je neosnovano umanjio obavezu za obračun i plaćanje poreza na dodatnu vrednost u iznosu od 51.375.936 dinara, navodi se u saopštenju
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.