Počinje sezona lova na sitnu divljač

Izvor: Kurir, 27.Okt.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sezona lova na sitnu divljač

Sezona će trajati pet lovnih dana uz učešće oko 1.600 lovaca sa teritorije Kruševca

KRUŠEVAC - Za članove lovačkog udruženja Kruševac u nedelju počinje sezona lova na gajene vrste sitne divljači, najavio je predsednik tog udruženja Vladimir Kostić.

Apelujući na lovce da prilikom lova vode računa o bezbednosti, Kostić je kazao da će ova sezona trajati pet lovnih dana uz učešće oko 1.600 lovaca sa teritorije Kruševca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

"Zbog štete na fondu gajenih vrsta divljači usled veoma hladne zime i manjeg broja fazana, ova lovna sezona će trajati dva dana manje u odnosu na prethodnu godinu" dodao je Kostić. Predsednik udruženja je naveo kako je "godišnjim planom gazdovanja lovačkog udruženja za 2012, planirano da u sezoni bude odstreljeno 3.500 fazana i 1.100 zečeva", kazao je Kostić.

On je dodao da je ove godine iz veštačke proizvodnje u lovište uneto 2.600 fazana, kao i da je sklopljen i ugovor o kupovini 100 jedinki divljeg zeca.

Prema Kostiću, po završetku lovne sezone, članovi udruženja će nastaviti akciju lova na vukove koji su se pojavili na teritoriji Kruševca u mnogo većem broju nego prethodnih godina.

"Vukovi su se pojavili na teritoriji Gaglova, Malog Šiljegovca, Bovna i Pasjaka i već su pričinili štetu u četiri domaćinstva u kojima je stradalo oko 30 ovaca" naveo je predsednik udruženja.

Kostić je dodao da lovačko udruženje Kruševac preduzima sve zakonom propisane mere kako bi bila zaštićena stada u domaćinstvima i plemenita divljač u lovištu.Površina Lovišta gde su vukovi prisutni iznosi oko 15.000 hektara (ha), dok se čitavo Lovište Kruševac prostire na oko 50.000 ha.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.