Oživeo turizam u Ribarskoj banji, dvostruko više gostiju

Izvor: RTS, 20.Nov.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oživeo turizam u Ribarskoj banji, dvostruko više gostiju

Vaučere za odmor u Srbiji, od početka godine zatražilo je više od 90.000 građana, dvostruko više nego prošle godine. U prvih devet meseci, najveći porast gostiju i broja noćenja među banjama beleži Ribarska nadomak Kruševca.
Seoskim turizmom porodica Saše Simića počela je da se bavi pre desetak godina, među prvima u Ribaru, selu nadomak banje u kojem od 230 kuća danas svaka treća od toga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prihoduje. Odluka da širom otvore vrata gostima sa vaučerima donela im je rekordnu posetu.

Vlasnik "Vile Simić" Saša Simić ističe da je ove godine imao 500 noćenja više nego prošle.
"Vidim svoju perspektivu u ovom poslu. Ne planiram da idem niti u inostranstvo, niti u grad. Planiram da stvaram što bolje uslove kako bih te naše, koji su već u inostranstvu, privlačio kod sebe i dovodio da koriste sve te blagodeti Ribarske banje", ističe Simić.
Lekovita termalna voda i živopisni predeo podno planine Jastrebac nekada su bili omiljeni među srpskim kraljevima, a danas među domaćim i stranim gostima.
Turisti iz zemlje i inostranstva zadovoljni su boravkom u Ribarskoj banji. Hvale izvanrednu lekovitu vodu, čistoću i ukusnu hranu.
Direktor Specijalne bolnice "Ribarska banja" Dušan Šokorac navodi da je više od osamdeset odsto smeštajnih kapaciteta popunjeno.
"Bilo je mnogo više pacijenata, gostiju, korisnika usluga u privatnom smeštaju, a samim tim i kroz našu ambulantu je prošao veći broj pacijenata koji su eksploatisali sadržaje naše ustanove", navodi Šokorac.
Sa uštedom uz vaučer od 5.000 dinara na ime smeštaja, mnogi domaći gosti su se ovoga leta u Ribarskoj banji lečili i opuštali, a u selu noćili.
Dušan Đurković iz Agencije "KM turist" iz Kruševca kaže da je više od 2.400 potvrda koje je ta agencija emitovala dokaz koliko je akcija produktivna.
"U proseku za svako slanje, koje je negde na 15-20 dana, šaljem bukvalno pola džaka. To je povećanje za preko 200 odsto", dodaje Đurković.
I zarada je dvostruko veća. Samo od boravišne takse iz Ribarske banje u budžet Grada Kruševca do kraja godine sliće se više od šest miliona dinara, i još toliko u državnu kasu kroz naplatu poreza.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.