ODLUKA SUDA: Braći Mamić određen pritvor od mesec dana

Izvor: Kurir, 05.Jul.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUKA SUDA: Braći Mamić određen pritvor od mesec dana

Županijski sud odredio im je pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke i bekstva

Braći Mamić, Zdravku i Zoranu, određen je pritvor od mesec dana, odlučio je danas Županijski sud.

Prvom čoveku zagrebačkog Dinama i njegovom bratu koji obavlja funkcije sportskog direktora i trenera određen je pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke i čak bekstva. Mamići su ponudili kauciju, ali je taj predlog sud odbio.

Zdravko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Zoran se sumnjiče da su oštetili klub za najmanje 117 miliona kuna (više od 13 miliona evra), a državu za najmanje 1,5 milion evra. Zbog toga su juče uhapšeni pri povratku iz Slovenije u Hrvatsku, a prethodno su im pretrešene kuće.

Po nalogu USKOK-a uhapšen je i izvršni direktor Fudbalskog saveza Hrvatske Damir Vrbanović, kome je takođe određen 30-dnevni pritvor. U petak se iza rešetaka našao i poreznik Milan Pernar, za koga se sumnja da je učestvovao u ilegalnim radnjama sa Mamićima.

Podršku Zdravku i Zoranu ispred Županijskog suda pružio je Ante Stojan Mamić, poznatiji kao Stojko, najstariji od braće Mamić (58) i jedini od njih koji nije priveden. Bivšem napadaču Zagreba, Hajduka i Napretka iz Kruševca društvo je pravio Miroslav Rožić. Član Skupštine Mamićevog Dinama, poznat je po tome da je "promenio više stranaka nego Anelka klubova", ali je uvek, pa tako i sada, veran Mamićima.

"Došao sam da dam podršku braći. Rekao sam da ću za brata dati i krv ako treba i ostajem pri tome", rekao je Stojko novinarima.

Bio je nervozan, a novinare je zamolio da ga puste na miru, jer kako kaže, nije javna osoba.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.