Izvor: Blic, 10.Avg.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko neće da kupi kruševački "14.oktobar"

Centar za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika proglasio je neuspelom treću prodaju imovine IMK “14. oktobar” iz Kruševca u stečaju.

Prodaja je proglašena neuspešnom jer do predviđenog roka, 1. avgusta, nije uplaćen nijedan depozit i nije dostavljena nijedna bankarska garancija za učešće na javnom prikupljanju ponuda za kupovinu imovine stečajnog IMK “14. oktobar.

U oglasu koji je objavljen u dnevnoj štampi pokretna i nepokretna imovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << IMK “14. oktobar” ponuđena je po ceni od 4,6 milijardi dinara.

Prethodna dva pokušaja prodaje, u aprilu i junu, nisu uspela jer se nije prijavio nijedan kupac.

Nekadašnji mašinski i metalski gigant je u stečaj je otišao 13. januara ove godine, a odluka o bankrotstvu je doneta 8. februara dok je prvi oglas o prodaji imovine Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila 22. marta.

Krajem juna bivši ministar odbrane Bratislav Gašić je najavio da će češka kompanija “Tatra” u avgustu kupiti IMK “14. oktobar”.

– Imamo uveravanja od njihovog vlasnika, koji ima 40 fabrika širom svet uglavnom namenske industrije, da su zainteresovani za „14. oktobar“. Brzo ćemo i„14. oktobar“ da vratimo na nivo od 2.000 radnika.- kazao je tada Gašić.

Prema ranijim podacima dugovanja fabrike su 14,4 milijarde dinara, a sedamdeset odsto je prema Komercijalnoj banci, Poreskoj upravi i Fondu za razvoj.

Iz IMK “14.oktobar” je pred otvaranje stečaja, kroz dva socijalna programa, otišlo 1.500 radnika koji potražuju od 24 do 26 zaostalih plata.

U fabrici je, po ugovoru o delu, angažovano oko 150 radnika koji rade na programima namenske industrije.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.