Napadnut Borko Stefanović! Vučić: Uhapšeni napadači

Izvor: Mondo, 23.Nov.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut Borko Stefanović! Vučić: Uhapšeni napadači

Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije povređen je večeras u napadu maskiranih ljudi prilikom održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. On je zbrinut u kruševačkoj bolnici. Napadnuta još trojica mladića. Osumnjičeni su uhapšeni

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Predsednik Srbije je večeras izjavio da su osumnjičeni za napad na Stefanovića večeras uhapšeni.

"Dobio sam informaciju po okončanju sastanka. Republika Srbija je pravna država, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lica koja su učestvovala u incidentu su uhapšena. Napadnuti imaju lakše povrede. Država je reagovala hitno, obavila svoj posao, pokazala da nije banana država", rekao je on nakon sastanka sa premijerkom i ministrima održanom povodom situacije na KiM.

On je naglasio i da ne želi da govori o različitim verzijama kako je do tog napada došlo.

"Nemam pravo da se zalažem za najoštriju kaznu, ali bih voleo da se to dogodi, jer Srbija mora da bude zemlja u kojoj se poštuje kad neko ima drugačije mišljenje, u kojoj se poštuje pravo na okupljanje...", poručio je.

Na fotografijama objavljenim na Twitter nalogu Levice Srbije vidi se da je Borku Stefanoviću razbijena glava u predelu potiljka i da je odveden u bolnicu na ušivanje.

Kako se navodi na društvenim mrežama, nepoznati napadači koji su nosili kapuljače, fizički su napali Stefanovića. Prilikom napada on je pao i udario glavom u rešetku.

I MUP se oglasio saopštenjem nakon ovog napada.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za osobama koje su oko 17:30 časova u Kruševcu napale Borka Stefanovića, predsednika Levice Srbije, i još trojicu mladića. Policija je odmah nakon događaja izašla na lice mesta i preduzima sve neophodne

mere i radnje u cilju pronalaska i identifikacije, stoji u saopštenju.

Levica Srbije inače jedna je od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.